Mario Kart kommer som app till telefonen – Nintendo bekräftar

Spelet vi alla minns med värme från när vi var små kommer snart att kunna laddas ner i din telefon. Nostalgileveln är hög när Nintendo planerar att släppa Mario Kart som app!

Olle Arnell  |  Publicerad 2018-02-01 10:12  |  Lästid: < 1 minut

Nintendo har länge haft ett restriktivt förhållningssätt till att erbjuda sina spel som appar – istället har man hållit kvar spelen på sina egna konsoler som man senaste åren gett ut i komprimerade format. Både NES eller Nintento 8-bitar, och Supernintendo eller SNES tog snabbt slut när de släpptes i Sverige, men efter att man gav ut appen Super Mario Run hösten 2016 kommer nu nästa app som inkluderar rörmokaren Mario.

I natt svensk tid publicerade man den här tweeten där man alltså berättar att Mario Kart kommer som en app till våra telefoner om ungefär ett år. Några fler detaljer kring Mario Kart Tour har vi inte i nuläget, men det ligger i tangentens riktning att tro att det blir någon form av liknande upplägg som Super Mario Run som många tyckte var något av en flopp då merparten av spelet behövde låsas upp för pengar, men å andra sidan är det ju få bra saker som är gratis.

För den sanna Mario Kart-entusiasten finns emellertid redan den här go-kart-parken Branson Tracks i delstaten Missouri där du alltså kan köra Mario Kart på riktigt! Under våren 2018 kommer en liknande park även att byggas i Niagara Falls i Kanada, på gränsen mot USA och Buffalo.

Håll i dig – Mario Kart finns på riktigt

Det här händer när Super Mario dör – se filmen

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-02-01 10:13