Nu maxar kedjan med veganska hamburgare

 |  Publicerad 2015-12-07 15:49  |  Lästid: < 1 minut
amuel

Hamburgerkedjan Max byggdes upp på hamburgare gjorda av nötkött. Men det är inte där framtiden finns, menar VD:n Richard Bergfors.

– Vi vet att det skulle vara bra för både klimatet och hälsan om människor åt mindre rött kött. Därför tar vi nu nästa steg och femdubblar utbudet av vegetariskt. Därmed skapar vi nya möjligheter för våra gäster att välja klimatsmart, säger Richard Bergfors i ett pressmeddelande.

Vi har testat de nya vegetariska och veganska hamburgarna – så smakar dom >

Förutom att femdubbla utbudet av vegetariska alternativ släpper Max även en helt vegansk hamburgare, som kommer att finnas på 103 restauranger runt om i landet från och med den 21 januari – det största produktsläppet i kedjans historia.

– Köttkonsumtionen är en av vår tids stora klimatutmaningar, därför är det viktigt för oss att kunna erbjuda riktigt goda och klimatsmarta alternativ, säger Richard Bergfors.

I dag står köttindustrin för en sjundedel av världens totala utsläpp av växthusgaser, enligt Livsmedelsverket.

 

Vi har testat de nya vegetariska och veganska hamburgarna – så smakar dom >

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-01-21 10:38