Hoppa till innehåll

Nya Max Medis blir din bästa vän i natten

Max på Medborgarplatsen.
Erik Sedin.
Erik Sedin

Det har tisslats och tasslats om en Maxrestaurang på Medborgarplatsen i Stockholm i två år, och vissa av oss hade gett upp hoppet sedan länge. Men från och med i dag står faktiskt Max Medis öppet.

Det är den folkliga snabbmatskedjans första hak på Södermalm, och den debuterande restaurangen hamnar på spottavstånd från tunnelbaneupppgången vid Björns trädgård. Och det är ett rejält skrytbygge som välkomnar Café när vi smyger in på tisdagens smygöppning. Förutom två våningar och en flashigt industriell inredning stoltserar snabbmatsrestaurangen med en hel takterrass som blickar ut över Medborgarplatsen.

Takterassen, där du kommer att sitta och kedjeröka satan tills din tindermatchning hittat en laddare och kan berätta var efterfesten är.

Unikt för Max Medis är tre menyalternativ som inte kommer gå att köpa på någon annan Maxrestaurang. Det märks att Max är på Södermalm för att stanna då alla tre alternativen är helt köttfria, såklart. Alternativen består av en vegetarisk burgare, en vegansk Oumph-låda och en vegansk milkshake. Cafés favorit var den sriracha- och jalapeñofyllda Oumph-lådan som var så stark att vi glömde bort vad vi hette. Burgaren och milkshaken smakade burgare och milkshake, och kommer att vara väldigt mycket godare klockan fyra på natten istället för fyra på eftermiddagen, gissningsvis.

Oumph-lådan med ”rejäl skjuts i smakerna” som Matgeek hade sagt. Bra!

För visst finns det tid och rum för fyllekäk. Max Medis har öppet mellan 09:00-06:00 onsdagar till lördagar och kommer att finnas där för din låga blodsockernivå när levern har fullt sjå med att eliminera alkohol.

– Med ett sådant stort flöde av människor nästan 24 timmar om dygnet ville vi ha längre öppettider. Speciellt på sommaren när det festas mer eller mindre sju dagar i veckan, säger Max VD Richard Bergfors.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.