Hoppa till innehåll

Max släpper ny halloumiburgare med tryffel, rostad vitlök och umami-dressing

Joel Linde

Lakto ovo-vegetarianer har fått ytterligare ett alternativ i snabbmatsvärlden!

Max Hamburgare lanserade sin Green-familj, alltså de fem nya vegetariska alternativen, i början av 2016. Green-familjen blev enormt populär, speciellt halloumiburgaren, och i början av 2017 släppte de därför kampanjburgaren BBQ Halloumi. BBQ-burgarna kom även med nötkött och kyckling men enligt Max siffror har halloumiburgaren sålt lika mycket som köttalternativen.

Den 15 mars försvinner BBQ Halloumi från menyn men de som älskar den cypriotiska osten behöver inte misströsta. Max lanserar nämligen Grand Deluxe Umami redan dagen efter, som kommer med antingen halloumi eller nötkött.

Den serveras med brioche-bröd och umami-dressing kryddad med rostad vitlök och tryffel, picklad rödlök och tomat. Väljer du nötkött tillkommer även bacon och emmantalerost.

Undrar du hur Umamiburgaren låter? (Nej, vi skrev inte fel, vi menar faktiskt låter.) Max släppte i samband med burgaren också ett soundtrack för burgaren som ska representera de olika smakerna och göra att du fokuserar och upplever smakerna bättre.

Umami brukar kallas för den femte grundsmaken och är stark i bland annat fisk, skaldjur, kött, svampar, tomat, spenat och selleri.

Grand Deluxe Umami finns på Max meny mellan den 16 mars och 17 maj. Cirkapris för menyn kommer vara 94 kronor.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.