Mest öl för pengarna i Stockholm – genomgång av 100 krogar

Det är populärt att beklaga sig över Stockholms höga ölpriser men om man verkligen vill göra något åt det är det inte speciellt svårt.

Mikael Holm  |  Publicerad 2018-04-12 16:15  |  Lästid: 2 minuter

Det är inte sällan frågan “Var får jag mest öl för pengarna?” dyker upp när man ska ut och ta några öl och är man på lågprisjakt hamnar man oftast på samma ställen man alltid brukar gå till, men nu kan du hitta en lista över de ställen i Stockholm med bäst APK (Alkohol per krona).

Det är Allt om Stockholm som ringt runt till 100 krogar i Stockholm och frågat vad man får om man beställer “En öl, tack!” och sammanställt resultatet i form av ölsort, storlek på öl, pris, alkoholvolym, pris, och priset i kronor per centiliter ren sprit.

Här är de fem krogar i Stockholm där du får mest öl för pengarna:

5. The Central Bar 0,76 kr/cl

Vill du ha en öl på The Central Bar får du pynta upp 38 kronor men då får du en 50 cl stor Norrlands Guld.

4. Carmen 0,75 kr/cl 

Beställer man en öl på Carmen får man en 40 cl stor Falcon och för den måste man betala 30 riksdaler. Rimligt kan tyckas men inte mest öl för pengarna i Stockholm.

3. Underbara Bar 0,73 kr/cl

På Underbara Bar får du också en Norrlands Guld! Du får dessutom betala bara 29 kronor för den men då får du också "bara" 40 cl i glaset.

2. Lion Bar 0,62 kr/cl

På Lion Bar får du en klassisk 40 cl Grängesberg för endast 25 kronor. Det är 54 kronor billigare än på Strandvägen 1 som tar 79 kronor för samma öl men i ett mindre glas, som jämförelse.

1. D-pub Klosterkeller 0,60 kr/cl

D-pub Klosterkeller, tidigare känd som Dovas, ger dig mest öl för pengarna. För att få en öl här måste du betala 30 kronor men får då också en 50 cl stor Grängesberg, vilket känns vettigt.

Så om du vill dricka billig öl är dessa ställena du ska gå till!

Vill du se hela listan hittar du Allt om Stockholms genomgång här. 

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 12:58