Årets största skräckfilm handlar om svensk midsommar – och trailern ger oss kalla kårar

Bilder från skräckfilmen ”Midsommar”.

Sill, nubbe och dans runt midsommarstång. Ska Peter Magnusson göra en ny ”Sommaren med Göran”?! Nä, det handlar om skådeplatsen för skräckmästaren Ari Asters nya ockulta rulle ”Midsommar”.

Joakim Almén  |  Publicerad 2019-03-07 10:57  |  Lästid: < 1 minut

Förra årets kanske största skräckfilmssuccé var amerikanske Ari Asters Hereditary. Nu är Aster snart tillbaka med sin nästa film – som av trailerna att döma delar ockult släktskap med HereditaryMidsommar (ja, filmen heter faktiskt Midsommar och inte Midsummer).

Precis som du räknat ut är fonden för skräckspektaklet svensk midsommar. Ett par anländer till en grupp svenska midsommarfirare på landsbygden till glada miner, svensk högsommar, vita kläder, nubbe, dans runt midsommarstång och allmän ljus energi.

Låt dig inte luras av den svenska idylliska midsommarytan.

Men eftersom det är en Ari Aster-film blir den svenska sommaridyllen knappast långvarig. Snart smetas det blod på runstenar, det bjuds på märkliga brygder (spot on, svensk midsommar) och en man med en Tors hammare-liknande slägga flimrar förbi. Stämningen känns påtagligt mardrömslik. Om Midsommar ser ut att ha alla förutsättningar för att blir riktigt jäkla läskig? Jovars.

Filmen är dock inte, som man kan tro, inspelad i Sverige – utan i Ungern. I biroller hittar vi emellertid svenska skådisnamn som Liv Mjölnes, Anna Åström och Gunnel Fred. Huvudrollerna spelas av Florence Pugh (Outlaw King) och Will Poulter (Black Mirror: Bandersnatch).

Midsommar förväntas ha biopremiär i augusti 2019.

Se trailern till Midsommar här!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-03-07 12:32