Skräckfilmen Hereditary är en av tidernas läskigaste och är redan med i Oscars-snacket

Hereditary verkar vara en film för dig som gillar att blir extremt rädd och må riktigt, riktigt dåligt.

Joel Linde | Foto A24  |  Publicerad 2018-01-31 15:17  |  Lästid: < 1 minut

Under 2017 släppte produktionsbolaget A24 vad många ansåg var årets läskigaste film – It comes at night. Café var på en förhandsvisning, och ja, vi var beredda att hålla med!

När bolagets nya film, Hereditary, premiärvisades på Sundance filmfestival i Utah, var kritikerna ännu mer uppskrämda än de var av It comes at night.

Hereditary är skriven och regisserad av en nykomling i genren, Ari Aster. Den handlar om en bortgången matriark och de hemligheter som hennes dotter börjar upptäcka om deras släktträd. Ju mer hon får reda på, desto svårare blir det att leva i lycklig förnekelse.

Variety skriver att det är en film “om det läskigaste spöket av dem alla: andarna inom en själv”. The Hollywood reporter skriver att filmen var “två timmar i andnöd med tilltagande skräck som aldrig avtar”.

Det talas redan om Oscarsnomineringar och “en av de läskigaste filmerna någonsin“, när den helt ogenerat jämförs med hemska mästerverk som The Witch, The Conjuring och Get Out.

Ja, skräcksmaken är ju som bekant som skräckbaken, men om du vill utmana baken känns det rent spontant som att Hereditary kommer ge dig en tuff match!

https://twitter.com/A24/status/958339021184233473

Se trailern till skräckfilmen Hereditary här!

I rollerna ser vi bland annat Toni Collette, Gabriel Byrne, Milly Shapiro, Ann Dowd och Alex Wolff. Hereditary har Sverigepremiär den 27 juli.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-06-20 11:56