Hoppa till innehåll

Nu kan du somna med (av) Persbrandt – släpper serie sömnljudböcker

Mikael Persbrandt
Lukas Nordén

Upp till bevis: Kan Mikael Persbrandts stämma bota dina sömnsvårigheter?

Är din största dröm att Mikael Persbrandt läser dig en godnattsaga? Kul! I så fall är det här den bästa dagen i ditt liv (nåja).

I ett pressmeddelande berättar ljud- och e-boksföretaget Storytel att de släpper psykologen Helena Kuibecks Boyes nya serie sömnböcker Somna, som med hjälp av Mikael Persbrandt ska hjälpa folk som har svårt att sova om nätterna. Tydligen passar Persbrandt perfekt för Kuibeck Boyes ljudböcker, då hon haft skådespelarens röst i åtanke under hela skrivprocessen.

– Vem som läser är helt avgörande för hur böckerna kommer att tas emot. Det ska vara en lugnande och trygg röst som man inte kan reta sig på, en röst som ger en behaglig känsla, säger Helena Kuibeck Boye i pressmeddelandet.

Kuibeck Boye har i sitt manusskrivande använt sig av kognitiv beteendeterapi och mindfulness, vilka är två kända metoder som används för att hantera stress. Ljudböckerna kommer bestå av upplevelsebaserade berättelser utan triggande information som kan uppröra lyssnaren. Genom lyssnarens egna sinnen ska beskrivande faktatexter hjälpa att föreställa sig exempelvis vind i håret – något som ska hjälpa dig med insomningen.

”Somna” släpps i fyra delar – ”Sömnrummet”, ”Österlen”, ”Strandliv” och ”Universum, – på Storytel från den 3 februari.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.