Öl med smak av Gammel Dansk är Mikkellers nya superkombo

Danska Mikkeller kombinerar det bästa av två världar och släpper en exklusiv öl som är specialgjord för att passa med klassiska bittern Gammel Dansk. Andreas Grube har testat.

Andreas Grube  |  Publicerad 2017-11-13 11:30  |  Lästid: < 1 minut

I ärlighetens namn är det inte superofta jag dricker Gammel Dansk. Men när jag väl gör det gillar jag det – och ska man käka smörrebröd är det ju rent av obligatoriskt!

Nu har alltså danska Mikkeller gjort en specialöl som ska vara en hyllning, och en kombinationspartner, till den bittern.

Och alltså, Mikkeller är fanimej genier när det handlar om öl. Bara att lyfta på hatten!

Det här är en riktigt läskande lager på 6 procent som känns otroligt fräsch och frisk i munnen, med gott om blommor och frukt, men också med schysst kryddig botten, som kommer av att man använt både extrakt från amerikansk vitek och Gammel Dansk-tinktur i receptet.

Jag tycker ölen är grym på egen hand och skulle lätt kunna bälga i mig en två tre pints av det här, men den gör sig också riktigt bra till spriten. Här finns den läskande fräschören som piggar upp gommen, men här finns också bitterbeskan som möter upp den lille.

Mikkeller Gammel Dansk (nr 1139603, 35,90 kr) kommer att finnas på Mikkellers barer i Stockholm och Köpenhamn, och släpps även i begränsad upplaga på Systembolaget den 17 november.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar