Hoppa till innehåll

Min vän N och livsvisdomarna.

Min vän N: (Stiger in på kontoret, hämtar sin japanska bambuflöjt från sitt skrivbord, vänder sig om och är på väg tillbaka ut genom dörren) Fredrik: Men…hallå? Vart ska du? Min vän N: (Rycker på axlarna) Jag har extremt mycket jobb att göra idag. Så jag kom bara in för att hämta min flöjt. (Tystnad) Fredrik: Vad ska du med … Continued

Min vän N: (Stiger in på kontoret, hämtar sin japanska bambuflöjt från sitt skrivbord, vänder sig om och är på väg tillbaka ut genom dörren)

Fredrik: Men…hallå? Vart ska du?

Min vän N: (Rycker på axlarna) Jag har extremt mycket jobb att göra idag. Så jag kom bara in för att hämta min flöjt.

(Tystnad)

Fredrik: Vad ska du med flöjten till om du har extremt mycket jobb att göra?

Min vän N: (Sucker lite sådär som man gör när får en mycket enerverande fråga från ett mycket litet barn) Fredrik. Allting handlar om hur du väljer att börja din dag. Hur du, filosofiskt, väljer att närma dig din existens.

(Tystnad)

Fredrik: Va?

Min vän N: Jag försöker börja varje morgon med att titta mig själv i ögonen i spegeln, och fråga mig själv: ”Vad kan du skita i idag?”.

(Tystnad)

Fredrik: Och vad fick du för svar imorse?

Min vän N: (Rycker sorglöst på axlarna) Att jag kan skita i allt utom att spela flöjt. Så jag var tvungen att komma hit och hämta min flöjt.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.