Hoppa till innehåll

Mourinho om Zlatan i omklädningsrummet: Kan säga ”Ge Gud en handduk”

Joel Linde

Det blev i Manchester United som giganterna Jose Mourinho och Zlatan Ibrahimovic till slut återförenades. Nu berättar tränaren om hur Zlatan faktiskt är i omklädningsrummet.

Det dröjde inte länge innan Zlatan Ibrahimovic gjorde avtryck i nya klubben, Manchester United. Nu berättar klubbens nye tränare, Jose Mourinho, om hur Zlatan är som person bakom kulisserna.

”Jag tror att de andra spelarena är förvånade. Inte jag för jag känner honom, men förmodligen är de andra spelarna förvånade. Inte med hans kvalitet, för den känner de till, men förmodligen lite över hans hängivenhet och motivation”, säger han i en intervju med BT Sport.

Mourinho menar att många har en felaktig bild av vem Zlatan verkligen är. Dels för att saker han säger som målas ut som elaka egentligen bara är skämt, och även för att Zlatan till viss del spelar en karaktär offentligt som är annorlunda från den han är i omklädningsrummet.

”De är nog mer förvånade över honom som person, för han är verkligen en bra kille. Han är inte vad han verkar. Ofta är det han säger bara på skoj. Han kan gå till materialaren och säga: ’Ge Gud en handduk’. Sen skrattar han jättemycket.”

Läs även: Zlatan har redan fått årets bästa hyllningsramsa i Manchester – hör den här

Det ska dock inte hymlas med att Mourinho och Ibrahimovic tycker mycket om varandra, och det finns givetvis andra som inte håller med om tränarens lovord. Men om man gillar Zlatan så är de ju som musik i öronen.

”Bilden har säljer är inte han. Han är en bra kille. Han är briljant med de unga killarna, för Rashford är han en gåva. Vi kunde inte ha hittat en bättre anfallare i det här läget, han ger oss den stabilitet vi behöver.”

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.