Hoppa till innehåll

Nässpraysmatte.

Så har vi då kommit till nässpraysäsongen. En lång period av kamp för att någorlunda lyckas respektera de tio dagarna som nässprayen hävdar är max så många dagar i sträck produkten får nyttjas. Men kan det verkligen stämma? Om jag lärt mig någonting genom att inte utbilda mig till läkare så är det att, nej … Continued

Så har vi då kommit till nässpraysäsongen. En lång period av kamp för att någorlunda lyckas respektera de tio dagarna som nässprayen hävdar är max så många dagar i sträck produkten får nyttjas. Men kan det verkligen stämma? Om jag lärt mig någonting genom att inte utbilda mig till läkare så är det att, nej det kan inte stämma.

För det första så är allt i Sverige överdrivet. Osten håller längre än det står på förpackningen, hissen tar mer än det står på skylten. 10 dagar betyder nog 15 dagar. Egentligen är det säkert 20, men visst, vi säger 15.

Man får ta 2 puffar (per borre) 3 gånger om dagen. 2 x 3 x15 alltså. Det blir totalt 90 puffar. Jag vill bara ta en ynka puff om dagen och det är på kvällen innan jag lägger mig. Det borde alltså ge mig 90 fina näsdagar i sträck. Alla som jobbar inom vården som jag korsförhört om detta säger att jag har fel, men jag kan inte acceptera det. Hur vet de det? De läser väl också bara på förpackningen. Att dricka ett glas vin om dagen i 90 dagar sliter mindre på kroppen än 9 glas om dagen i 10 dagar. Att hoppa ner för ett en meter djupt stup en gång om dagen i 90 dagar är bättre än att hoppa ner i ett 90 meter djupt stup en gång. Alla fattar detta. Nu kör vi tycker jag.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.