Netflix gör film om Mötley Crües dekadenta liv

Netflix vill göra en film om Mötley Crües bästsäljande självbiografi ”The Dirt”. Passande nog skriver ”Californication”-skaparen Tom Kapinos manus.

Joakim Almén  |  Publicerad 2017-03-27 10:19  |  Lästid: < 1 minut

Mick Mars, Nikki Sixx, Vince Neil och Tommy Lee i Mötley Crüe.

Hyllade The Dirt förändrade vad en självbiografi kunde vara när den släpptes 2001. Boken, som skrevs av Neil Strauss, mannen som senare kom att skriva The Game, visade på ett band som verkligen LEVT till det yttersta – dödliga bilkrascher, vansinniga upptåg med Ozzy Osbourne och, såklart, en massa, massa sex.

Det har snackats länge om att göra en film av boken. Redan 2006 florerade rykten att Val Kilmer, Christoper Walken och förre Van Halen-sångaren David Lee Roth skulle göra cameos i en filmatisering av boken, precis som Ozzy Osbourne. Så blev det inte, men nu verkar vi alltså få se en The Dirt-film ändå.

Det är Netflix som vill göra en film om boken och och hairmetal-bandets karriär. Passande nog ska Californication-skaparen Tom Kapinos och Rich Wilkes skriva manus. Kapinos är känd för sin kärlek till 70- och 80-talsrock, något vi fick se prov flera gånger under Californications sju säsonger.

Regisserar gör Jackass-mannen Jeff Tremaine, och hittills vet vi inte vilka som spelar bandmedlemmarna Vince Neil, Nikki Sixx, Mick Mars och Tommy Lee.

Mötley Crüe släppte sitt första album Too Fast For Love 1981 och avslutade karriären genom en sista spelning i Las Vegas 31 december 2015.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-03-27 21:12