Netflix släpper ny säsong av Making a murderer

Efterlängtad återkomst för historien om Steven Avery och mordet på Teresa Halbach.

Markus Thunberg  |  Publicerad 2016-07-20 08:20  |  Lästid: < 1 minut
netflix-making-a-murderer

Foto Netflix.

På tisdagen släppte Netflix nyheten att tv-bolaget beställt en andra säsong av omtalade och hyllade dokumentärserien Making a murderer.

I den första säsongen fick vi följa Steven Averys och Brendan Dasseys väg mot fällande domar i fallet om mordet på fotografen Teresa Halbach.

Nu är det alltså dags att åka tillbaka till Manitowoc, Wisconsin. Sedan den förra säsongen tog slut har en namninsamling för att benåda Steven Avery fått hundratusentals namnunderskrifter, men den dömde mördaren sitter trots det kvar i fängelse. Den andra säsongen väntas handla om Avery och nya advokaten Kathleen Zellners känslor och allt som händer efter domen.

– Vi är väldigt tacksamma för mottagandet av serien. Tittarna och intresset har säkerställt att storyn inte är över och vi är fast beslutna att täcka alla händelser som kommer, säger seriens skapare Laura Ricciardi and Moira Demos enligt Variety.

Det är ännu oklart vilken roll tittarfavoriterna och advokaterna Dean Strang och Jerry Buting kommer ha i serien och när den släpps. Strang och Buting kommer dock till Sverige för att prata om mordfallet och det hårt kritiserade amerikanska rättsväsendet. 27 augusti på Cirkus i Stockholm, that is.

Inte sett första säsongen än? Finns på Netflix.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-07-20 08:30