Nichlas Niemi listar fotbollsvärldens 11 mest värdelösa tatueringar

Fotbollsvärldens sämsta tatueringar.

För Café tar fotbollstokige Instagramprofilen Nichlas Niemi ut sin egen drömelva – av fotbollsvärldens mest tveksamma tatueringar.

Nichlas Niemi | Foto: Getty Images  |  Publicerad 2019-10-21 14:54  |  Lästid: 6 minuter

Fotbollsspelare och tatueringar. Ja, det är sannerligen intet nytt under solen att det hör ihop. Det är som sötsur sås till en fin låda nuggets. Det är självklart och en del av livet. Det är uselt egentligen, men det måste bara vara där. En tioårsperiod mellan 2005 och 2015 var kanske tatueringarnas heydays (börjar hypen avta?) och nästan alla fotbollsspelare tatuerade något – inte alltid eftersträvansvärt – på sina knulliga kroppar. Här under följer min drömelva av röviga och ibland megaröviga gaddningar bland fotbollsspelare. 

Jag har alltid ett enda mål i livet, det är att sätta dit Cristiano Ronaldo – varje gång jag får möjligheten. Men till mitt och allas förtret, tillika stora förvåning har han inte en enda tatuering. Det har stört mig i över fyra år.

Cristiano Ronaldo utan tröja i Portugals landslagsshorts.
Chocken: Cristiano Ronaldos kropp är bläcklös.

11. Erton Fejzullahu

Fotbollsspelaren Erton Fejzullahu med sin YOLO-tatuering.

Den märkligt nöjda fd. Djurgården- och Mjällbyspelaren Erton Fejzullahu sitter inte bara inne på en unik självbild. Han sitter också inne på en halvmeter hädelse till tatuering mellan skuldrorna. YOLO står det. Det fanns en kortlivad nattklubb i Nyköping för några år sen med samma namn. Det är inte helt omöjligt att han hade rivit av en gästbartenderkväll där med bravur.


10. Diego Perotti

Fotbollsspelaren Diego Perotti med sin fotboll- och fotbollsskotatuering.

Romas argentinske ytter Diego Perotti springer runt på Stadio Olimpico och försöker passa in, det är så det känns. 2016 spelade han med den fine, råtatuerade levnadskonstnären Radja Nainggolan och skaffade (28) år gammal en halstatuering. En tatuering som skulle säga något om honom och hans resa genom det som är livet. En tatuering som skulle impa på Il Ninja. Efter månader av hjärnaktivitet och grubblande landade han i en fotboll och en fotbollssko… Den ser tyvärr ut att vara designad av valfri mellanstadiekille som haft en timme bild. Vill inte tänka på hur den graciöse Totti mådde på mittfältet med honom. Totti ska inte behöva utsättas för sådant här sydamerikanskt jävla trams.


9.  Fredrik Ljungberg

Fredrik Ljungberg och hans pantertatuering på ryggen.

Okej, det här håller bara inte. Men den märkligt bortglömda Super Swede-medlemmen finns inte på svenskarnas näthinna när vi minns tillbaka på våra största spelare. Inte ens nu när han är assisterande tränare i Arsenal bryr vi oss.

Det kan jag tycka han är värd pga hans vedervärdiga tatueringar. Två svarta pantrar som klättrar upp längs hans rygg. Ingen utstrålar mindre svart panter än Fredrik Ljungberg. Han utstrålar misskött och blöt innekatt som gömmer sig i ett hörn. Det skulle han kunna tatuera! Hade varit mycket kul.


8. Paolo Dybala och Darijan Bojanic

Paulo Dybala i Juventus och Darijan Bojanic i Hammarby.

Det här är egentligen inget emot Juves Dybala och hans tatueringar. Det här riktar sig tyvärr mot min just nu favoritspelare i mitt kära Hammarby – Darijan Bojanic. Man kan inte, alltså verkligen inte, kopiera en annan fotbollsspelares tatuering. Framförallt inte en jämnårig och bättre spelare. Jag hade mått så bra om Juventus och Hammarby kunde få mötas. Bojanic bör tvingas spela i långärmat oavsett värme.


7. Gianluca Pagliuca

Gianluca Pagliuca och hans Aston Villa-tatuering.

Det här är ingen rövig tatuering per se. Det är mer märkligt och fel! En så fin italiensk målvakt som Gianluca Pagliuca (ligger inte dåligt i munnen) bör inte sänka sig till att hålla på ett pissigt engelskt mardrömstrist lag som Aston jävla Villa. Framförallt är jag intresserad av varför han gjorde den i somras, 52 år gammal. Känns svenskt och Boråskt att tatuera en engelsk klubbs emblem, tyvärr.


6. Victor Nilsson Lindelöf

Victor Nilsson Lindelöf och hans tatueringar.

VNL. Ett smeknamn som går att diskutera. Känns som en tidsfråga till det sitter på hans redan vältatuerade kropp. En sak som sitter på hans kropp är en tatuering som hyllar hans familj. Redan där är han ute på hal och okänd is. Som svensk från Västerås får man inte tatuera något om familjen. Det får man göra om man är från Rio de Janeiro eller Neapel. Så är det bara. Likt Perotti känns det inte som VNL tänkt till och tyvärr till slut valde att sätta en tavla väggtext från Rusta på armen. En Wikipediaartikel på vad familj betyder är exakt det – en tavla väggtext från Rusta och inget annat. 


5. Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic och hans 
49 namntatueringar 2015.

2015 tatuerade Zlatan ned sin seniga torso med 49 namn på svältande barn. För kampen mot svält i världen. Fint tyckte vi! Men tji fick vi. Det var gnuggisar som gick bort i duschen. Betyder ju absolut ingenting om det är tuggummignuggisar! Det har inte lyfts tillräckligt.


4. Daniele De Rossi

Fotbollsspelaren Daniele De Rossi och hans Teletubbies-tatuering.

Råskinnet, Romaikonen och en av världens vackraste spelare. Han som i somras valde bort blodiga kinesiska pengar och gick till Boca Juniors för att avsluta karriären som en kärlekshandling till sporten. Just han, ja han. Han sitter inne på en Teletubbiestatuering som en hyllning till sin dotter, som älskar Teletubbies. Det är inte värdigt en kejsare från Rom att bära tatuering föreställande brittiska barnfetton med antenn på huvudet. Det är det inte.


3. Christian ”Chippen” Wilhelmsson

Fotbollsspelaren Christian ”Chippen” Wilhelmsson och hans Jesus på korset-tatuering.

Nu blir det inte helt ljust. Chippen är Chippen. Mannen som var en jobbig hang around till Zlatans gäng i landslaget men sen blev utfryst av dem. Han försöker alltid lite för mycket, och ser på ett oroande sätt upp till de coolaste katterna. Ett tag var det Beckham han såg upp till, då skaffade han samma frisyr, två gånger. SEN, ja då dundrar han upp jesus på korset längs ryggraden och ut över skuldrorna – precis som Beckham. Allt nådde sin kulmen när han gick till LA Galaxy där en viss David Beckham redan spelade. Vill verkligen veta vad Beckham tycker om vår egen Mjällby-Beckham. Det jag vet är att Beckham inte längre har den där jesustatueringen. Han har nu gjort den till en ängel istället. Tänker inte kolla upp om det var efter 2012 det skedde. Hoppas Chippen var anledningen till detta!

Ni vet väl att Chippen har en rutschkana från balkongen sitt hus i Dubai rätt ner i havet?

Så här svarade han 2018 på frågan från Expressen om sina leksaker och rutschkanan:

– Ja, det kommer jag aldrig att komma ifrån. De kommer jag alltid att ha kvar. Även om jag har slips och kavaj på jobbet kommer jag inte komma ifrån det, lekfullheten. Det senaste som gäller är jetsurf. Jäkligt kul.

– Simon Sköld och Camilla Läckberg var här nere och testade det för ett tag sedan.


2. Neymar

Neymar och hans tatuering på sin syster – i snedvriden kepa.

Neymar – är han kanske på väg att gå samma öde till mötes som 85 procent av alla brasilianska superstjärnor? Alltså att fullkomligt tappa det innan 28. Vissa saker tyder på det. Inte bara det att han är en Bolsonaroanhängare­, det är bedrövligt i sig. Ett annat starkt tecken på det är hans tatuerade överarm. Dåren har tatuerat in sin vuxna systers vuxna ansikte. Med keps på sniskan. Tatueringen och hon ser ut som en Aiya Napa-DJ som övertygat någon dum norrman att tatuera hennes ansikte för fyra shots.


1. Mauro Icardi

Mauro Icardi och hans tatuering över barnnamn.

Spänn fast säkerhetsbältet. För nu åker vi down the stupidity lane. Argentinaren Mauro Icardi är och förblir den rövigaste jäveln som gått i ett par skruvdobb. Ett miniexempel på det är att han skrev en självbiografi om sitt liv när han var 23. Ett annat – han är tillsammans med Wanda Nara. Inget fel i det, egentligen. Men hon är Icardis agent och en drivmina som radat upp dåraktiga uttalanden. Hon var tidigare gift med en annan argentinsk fotbollsspelare – Maxi Lopez. De har tillsammans tre barn. Det var en stökig skilsmässa och Mauro Icardi valde att uppvakta henne ihärdigt och de har nu två egna barn tillsammans. Icardi och Maxi Lopez är livsfiender och Icardi får inte spela i landslaget för att Messi är team Maxi. Messi bestämmer som bekant. Nu har Wanda Nara och Mauro Icardi vårdnaden om Maxi Lopez barn och de tillåter inte Maxi träffa sina barn. För att toppa denna soppa har Icardi valt att tatuera in Maxi Lopez tre barns namn (!) på den vänstra överarmen.

BONUS! Min egen MEGAUSLA tatuering

Den här. Det är latin och står Manu Propria. På egen hand på latin. I en font som misstas för kinesiska tecken varje dag. Hej! 


Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-10-22 10:30