Annons

Nick Jonas om sin sjukt pinsamma gitarrmiss: ”Jag tappade allt”

Stilikonen Nick Jonas om hånen efter ”tidernas sämsta gitarrsolo”, den svenska diskussionen om shorts i stan – och Zlatan så klart.

Joel Linde

Foto: IBL

I åtta år var han den yngsta brorsan i popfenomenet Jonas Brothers, för att efter bandets upplösning 2013 släppas ut på en oviss solobana. Numera hyllas han som en stilikon – men det har inte varit helt lätt för den 24-årige Close-sångaren att hänga av sig pojkbandsrocken och axla den snäppet bredare läderjackan.

Annons

Nick Jonas trivs i Stockholm, han ”älskar staden och människorna han samarbetar med” så pass mycket att han tittar på sommarhus i närheten. Han har varit här ett par dagar och twittrade nyligen ut att han skrivit en del av det bästa han någonsin skrivit (och precis som Donald Trump struntade han helt i hur han stavade).

Gilla Cafe.se på Facebook

– Skrivandet går fantastiskt. Jag pratar om annat än förhållanden för första gången på länge, om världen och hur jag ser den, säger han till Café.

Nick Jonas är i Stockholm för att delta i Brilliant Minds-konferensen tillsammans med bland annat Spotify-grundaren Daniel Ek, och Nick Jonas tillhör den skara artister som älskar tjänsten.

– Vi har pratat mycket om hur teknik, specifikt Spotify och andra streamingtjänster, har påverkat artister och sättet vi skapar. Jag tycker att variation är så viktigt och vi borde inte bli begränsade som artister till bara en typ av musik. Med den traditionella modellen så var man det, på sätt och vis. Allt skulle låta sammanhängande och som en enda produkt. Nu är jag väldigt glad att jag kan släppa min musik precis när jag vill, jag tror att det är bättre för fansen och för artisten.

Hur har du gått vidare efter åren i Jonas Brothers?

– Det har varit ett par omtumlande år. Vid en tidpunkt var den gruppen ett av de största fenomenen som fanns, och att vara på en sådan åktur med familjen var fenomenal. Men det finns stora fallgropar när man är med i ett tonårspopband. Jag visste inte om jag skulle vara en avdankad tonårsstjärna när jag var 21. Mitt ego fick en törn för saker gick inte som vi ville. Så det handlade mycket om att hitta min egen identitet, och att ha roligt igen. Det behövde inte vara så allvarligt hela tiden.

Jag hittade ett av dina gitarrsolon. Det gick lite snett och folk tyckte det var roligt.

– Ja, det var vansinnigt roligt!

Vad tänkte du när det hände?

– Jag vet faktiskt inte. Fram till för kanske 6 månader sen (det skedde i april 2016) så skulle det ha varit svårt för mig att prata om. Vi alla upplever pinsamma ögonblick, men om du har mitt yrke, med ögon på dig hela tiden, så spelas dessa stunder upp för massor av människor och det blir obekvämt. Speciellt om det handlar om din förmåga att göra det du gör. Jag har spelat det där solot korrekt säkert 100 gånger, och så gick jag upp där och spelade en not fel och sen tappade jag allt. Det var nästan en utomkroppslig upplevelse. Jag fick inte panik, jag tänkte inte att allt föll samman – jag kunde bara inte komma tillbaka igen. Sen var framträdandet slut och det kändes som att jag gick in i en tunnel… Har du sett Get Out? Där pratar de om ”The sunken place” – typ så var det i några månader. Och ingen kunde riktigt hjälpa mig komma ur det, det var verkligen nedslående.

Du ska få hjälpa oss att avgöra några stora svenska modesnackisar. Vad tycker du om:

1. Shorts i stan

– Verkligen?! Tycker folk att man inte får ha det? Tja, jag kan väl förstå det. Det är intressant. I stan, i en metropolitisk miljö, då föredrar jag byxor. Men i Los Angeles till exempel, som är en stad som ändå har en strandkänsla, där bär jag shorts. Så jag är nog lite mittemellan, det får man nog avgöra själv. Men jag vill ändå säga: om du ska ha shorts, hitta rätt längd för dig! Varken för korta eller för långa är särskilt snyggt.

2. Romper för män

– Helt emot det. Jag är helt emot rompern av många anledningar.

3. 90-talstrenden

– Jag har sett Tove (Lo) bära en del sånt. Jag gillar det, men du måste kunna bära upp det, vara hängiven. Jag skulle nog inte kunna göra det.

4. Strumpor i sandaler

– Det kan vara väldigt fashion. Jag skulle kunna ha det på en plåtning, men kanske inte ute offentligt. Men det känns som att det skulle kunna vara ett djärvt modesteg att ta.

Vi går vidare. Vet du vem det här är?

– Nej, vem är det?

– Zlatan Ibrahimovic.

– Nej, jag vet inte vem det är.

Okej. Då släpper vi det. Kan du avgöra det här för oss i stället: Vem har snyggast jacka?

Patrick Ekwall menade att Filip Forsberg har tagit fotbollsproffsstilen lite för långt med sin väldekorerade Guccijacka för 35 000 kronor.

– Jag har faktiskt en Guccijacka på mig just nu, men den är ju lite mer subtil än hans. Jag föredrar en mer klassisk stil för jag vill inte se tillbaka på det om tio år och skämmas. Om det är för trendigt just nu så kan det bli väldigt negativt på andra sidan. Så jag föredrar att hålla det klassiskt. Så jag får välja honom (Ekwall).

Annons

Dela (1)
Tweeta

Annons


Laddar