Annons
Annons

Intervju med Nikes designer – och bilder på nya Roshe Flyknit-sneaker

Nike adderar en ny medlem till sin populära Roshe-familj. Här pratar skons designer om hur de arbetar för att få en sko att kännas bekväm en hel dag.

Tom Cehlin Magnusson

Nikes sneaker Roshe, som blivit något av en modern klassiker, får en ny uppföljare. Nike Roshe Two Flyknit har som namnet antyder också utrustats med den hyperpopulära Flyknit-tekniken – något som brukar borga för succé. En variant utan Flyknit-teknik lanseras också i samma veva.

Annons

Designen är enkel, vilket designern Dylan Raasch betonar som viktigt: målet har varit att skapa en sneaker som betonar det allra nödvändigaste. Den enkla designen har istället kombinerats med mer vågade färgkombinationer. Café fick först av alla ta del av Dylan Raaschs tankar om designprocessen.

Gilla Cafe.se på Facebook

roshex

Vad är det som gör en sko bekväm?
– Det finns tre områden, det första är under foten. Det är ganska självklart, inner- och yttersulan. Det andra är överdelen av skon, det är också ganska självklart, där vill vi se hur skon interagerar med överdelen av din fot. Den tredje är det senaste som vi tittar på, det är hur bekväm skon håller sig över en hel dag.

Hur har synen på bekvämlighet förändrats genom din karriär?
– Nuförtiden handlar det om bekvämlighet hela dagen. Förut kunde man känna att en sko var väldigt skön att bära i butiken, men efter att ha gått runt i stan i åtta timmar så var skon inte lika bekväm längre. Vi har jobbat med det, om vår kund går motsvarande ett maraton i veckan, då måste skon kunna stå emot och vara lika bekväm efter att ha använts så många mil. Om dina fötter mår bra efter en galen dag, då har vi gjort vårt jobb, säger Dylan Raasch.

Nike Roshe Two Flyknit finns tillgänglig den 25 augusti via SNKRS-appen och Nike Tech Book, och hos globala återförsäljare den 1 september. Nike Roshe Two lanseras på SNKRS App och hos globala återförsäljare den 1 september.

Klicka på bildspelet för att se skons olika färgval:

5
Visa bildspel

/
...
Visa mer

 

 

Annons

Dela (20)
Tweeta

Annons


Laddar