Annons
Annons

Nike väntas släppa självknytande skor

Kan framtiden redan vara ifatt oss och kommer Nike att släppa självknytande skor? Det är två av dagens stora frågor – och Nike själv bidrar till hypen med kryptiska meddelanden. Här är allt vi vet.

Tobias Skagerström

nikeuppe

Hela hypen om de berömda skorna började genom att Marty McFly och hans vän Doc Brown i filmen Tillbaka till framtiden del II från 1989 reser fram i tiden till datumet 21 oktober 2015. Då provar de självknytande dojor och det har fått många att spekulera om Nike kommer att presentera detta i dag.

Annons

Företaget har själv sagt att de ska lansera skorna under 2015 och inget datum vore bättre än i dag. Nike är dock väldigt hemlighetsfullt och twittrade under gårdagen detta till Michael J Fox som spelar Marty McFly i filmerna:

Även Nikes PR-direktör Heidi Burgett bidrog till ryktena när hon fyllde på med en kryptisk tweet:

Därför sitter många på helspänn och väntar på att Nike ska säga vad de egentligen menar. Men faktum är att skojätten redan har tillverkat högteknologiska skor som de från filmen och de auktionerades ut på eBay under 2011. Vissa betalade upp emot 50 miljoner svenska kronor för att bli stolta ägare över dojorna som kallades för Nike MAG.

Skorna hade dock en stor brist och det var ju att de inte kunde knyta sig själva som i Tillbaka till framtiden II. Men då var det ju faktiskt fyra år kvar till filmens framtidsvision skulle slå in och sedan dess har Nike jobbat för att spådomen ska slå in.

Rykten om att Nike skulle skapa självknytande skor och sälja de under 2015 fick extra fart i början av förra året. En av företagets designers Tinker Hatfield sa under en presskonferens att han trodde att detta var möjligt, enligt tidningen Sole Collector.

Därefter fortsatte spekulationerna och många tror att Nike kommer att presentera sina självknytande Air MAG i dag eftersom det inte finns något bättre datum att göra det på…

Det återstår dock att se om företaget verkligen släpper skor som är självknytande eller om de bara presenterar ett officiellt datum för när dojorna kan vara ute till försäljning.

Hur de självknytande skorna fungerar i filmen kan du se själv i klippet har nedanför:

Annons

Dela (42)
Tweeta

Annons


Laddar