Annons

Roger Federer om samarbetet med NikeLab: ”Rötterna i tennis ska vara tydliga”

NikeLab fortsätter sina prestigefyllda samarbeten under ”Summer of Sport”-parollen, denna gång med en av tennisens största, Roger Federer.

Tom Cehlin Magnusson
Roger Federer om samarbetet med NikeLab: ”Rötterna i tennis ska vara tydliga”

NikeLab fortsätter det de kallar sin ”Summer of Sport” med ett samarbete med en av tennisens absolut största genom alla tider – Roger Federer. Tidigare kollektioner har gjorts i samarbete med modegiganter som Givenchys Riccardo Tisci och Balmains Olivier Rousteing, men nu är det alltså schweizaren Federers tur att samarbeta med NikeLab under namnet NikeCourt x Roger Federer.

Annons

Kollektionen ska bäras utanför tennisbanan, och ska förkroppsliga tennisessets graciösa spelstil. Kollektionens blixtlås och grafiska element ska påminna om den 17-faldiga Grand Slam-vinnarens stilarv, medan de rörelsemedvetna konstruktionerna med detaljer i silkesväv ska reflektera Federers uppskattning för kvalitet och hantverk.

Gilla Cafe.se på Facebook

För Café berättar den schweiziske tennismästaren om lanseringen.

NikeCourt x RF_3

När kom du på att du var intresserad av stil?

– Jag kastades in i det när jag var yngre. Jag var tvungen att gå på en del prisutdelningsceremonier och liknande där man behövde se snygg ut på röda mattan. Jag insåg att jag bara hade en kostym, som jag dessutom kände mig obekväm i. Så jag började bära kostym allt oftare. Till en början var det obekvämt men till slut började jag gilla det. Jag tror det gäller det mesta när det kommer till mode – vad du än gör så måste du känna dig bekväm i dina kläder. För mig gäller det både på och utanför tennisbanan.

Varför är passform så viktigt för dig?

– Du måste gilla det du har på dig. Av erfarenhet vet jag vilka material jag föredrar och vilka jag inte tycker om. Samma sak gäller skärningen, längden, dragkedjor, knappar och så vidare. Det finns så många olika saker man kan göra med en outfit, vilket är ganska fascinerande. Som tur är så har Nike bett mig samarbeta och föra mina idéer vidare. Jag är fortfarande lite grön på området och försöker till fullo förstå hur vi ska gå till väga. Men det är ett grymt team och många kreativa hjärnor hos Nike som verkligen hjälper mig att få till det.

Hur har ni arbetat för att inkludera Nikes innovationer i den här kollektionen?

– Jag måste ju utnyttja det, Nike är bäst när det kommer till att hitta nya material och lösningar för sportkläder, så det vore ju dumt att inte använda deras innovationer i min kollektion. Att ha så många olika material, dragkedjor, ventileringslösningar och annat att välja mellan var otroligt! Att få de olika alternativen presenterade för mig och kunna välja det jag gillar var som en dröm.

Var ser du dig själv, eller kanske dina fans, bära kollektionen?

– Jag har velat skapa något som fansen kan ha på sig i princip varje dag, vart de än går. Jag vill verkligen att den ska fungera på gatan och inte bara vara sportkläder. Det ska vara något mer, samtidigt som rötterna i tennis ska vara tydliga.

 

NikeCourt x Roger Federer-kollektionen innehåller både skor och kläder och lanseras exklusivt i NikeLabs butik i London, NikeLab 1948 LDN, den 23 juni och finns tillgänglig globalt på nike.com/nikelab från 30 juni.

Annons

Dela (2)
Tweeta

Annons


Laddar