NikeLab släpper hajpad kollektion med Riccardo Tisci

Ett av sommarens mest emotsedda modesamarbeten släpps idag, iallafall delvis.

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2016-07-07 10:48  |  Lästid: < 1 minuter

NikeLab fortsätter sina prestigefyllda samarbeten i sommar. Sedan tidigare har vi rapporterat om NikeLabs samarbeten med Olivier Rousteing, till vardags creative director på Balmain, och Roger Federer som vi annars är mest vana att se på tennistourens prispall. Nu har turen kommit till Riccardo Tisci, en av de senaste årens mest hyllade designers alla kategorier genom sitt arbete på Givenchy.

NikeLabxRT_Training_Redefined_2_original

Samarbetskollektionen heter NikeLab x RT: Training Redefined där Tisci har velat utmana den traditionella synen på träningskläder genom iögonfallande silhuetter och grafiska tryck. Kollektionen hämtar inspiration från atleternas uppladdning inför sommaren Rio-OS, där Riccardo Tisci för första gången rör sig inom träningsklädernas värld.
– Det var väldigt intressant… och bitvis en svår process att lyckas kombinera något som är så dynamiskt som aktiva sportkläder och samtidigt göra något som har hög igenkänningsfaktor och är ett fashion statement, men vi har skapat något som är fantastiskt. Det finns en hel del sensualitet i kollektionen, säger Riccardo Tisci själv.

NikeLab x RT_1 kopia

Kollektionen släpps i två separata delar med olika estetik. Den första släpps idag 7 juli och rör sig, som karaktäristiskt för Tisci, inom en svartvitt färgskala. Den andra delen av kollektionen släpps i början av augusti på nike.com/nikelab och på utvalda NikeLab-butiker.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-04 14:53