Hoppa till innehåll

Här är Nils van der Poel-mössan alla talar om

Nils van der Poel och en keps
Robin Åberg

Nils van der Poel är överallt men vad har han egentligen på huvudet? Vi har svaret.

Det finns några sportrelaterade plagg som lever vidare och blir odödliga klassiker. JOFAs VM-hjälm, Stenmarks mössa, fotbollslandslagets tröja från VM-94 och LillSports skidvante Coach berättar alla en historia om klassiska svenska idrottsögonblick.

Med Nils van der Poels framgångar kan vi ha fått en ny klassiker att addera till den listan, nämligen kepsmössan Nils burit så fort han varit av isen. Den sticker minst sagt ut, mössan med uppvikbara öronlappar och ett diskret ”SWE” längst fram och ser ut att passa lika bra för medaljceremoni som för vedhuggning.

Foto: Uniqlo

Mössan i fråga är precis som alla kläder de svenska atleterna bär under OS från Uniqlo. När våra vänner på Sportfack kontaktade Uniqlo om mössan visade sig att just den modell van der Poel burit under spelen är skapad endast för atleterna. Det finns dock en annan variant av samma mössa, också från Uniqlo, men det gäller att vara snabb då framgångarna på skridskobanan skapat ett oväntat köpsug och mössan är också slutsåld på nätet.

Mössan går under namnet +S Earmuff Cap och är utvecklad tillsammans med de svenska atleterna (därav +S för sport). Mössan är vattenavvisande och öronmuffarna är inte bara vackra att se på, utan ger ett varmt och mjukt skydd för öronen för de tillfällen du måste ta emot en guldmedalj i ett svinkallt Kina eller bara ska ut och visa upp ett stycke svensk idrottshistoria.

Priset? 250 pix.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.