Hoppa till innehåll

Nils van der Poel avslöjar framtidsplanerna: ”Ska dela med mig av vad jag lärt”

Nils van der Poel som tar sig för huvudet

Det spekuleras i att vår just nu hetaste stjärna lägger skridskorna på hyllan efter säsongen. För Café avslöjade Nils vad han troligtvis kommer göra istället.

I svenska ögon är OS kung redan krönt och han går under namnet Nils van der Poel. Av naturliga skäl kommer han inte kunna ta flest medaljer likt en Johaug eller som simmaren Michael Phelps, som deltar i fler tävlingar, men han har dominerat grenarna han ställt upp i.

Under OS har det tisslats och tasslats om att Nils kommer ta chansen att sluta på topp och helt enkelt lägga skridskorna på hyllan efter olympiaden, åtminstone under en period. Vad den egensinnige atleten då ska hitta på hintade skridskokungen om i en längre intervju med Café inför OS. Mest troligt är att han blir föreläsare.

– Jag har ju lärt mig en del grejer och det är väl det jag ser som mest troligt egentligen. När man tar sig till världstoppen inom en idrott, kanske framför allt inom en individuell idrott, får man vissa lärdomar som på vissa sätt är unika men som också är användbara i andra sammanhang. Jag tänker att jag ska ta en period att dela med mig av vad jag lärt, vad som gjorde att jag lyckades så bra inom idrotten, och försöka sprida det genom föreläsningar och event, säger van der Poel i intervjun.

Foto: Getty

Nils spenderar även mycket tid på cykelsadeln och cyklade en gång flera timmar för att äta två kebabrullar. Men någon satsning på en cykelkarriär är uteslutet.

– Av alla möjliga framtidsscenarion är det en av dem jag ser som minst troligt. Jag tror att en elitsatsning på cykel hade varit ganska likt det jag gör nu och jag är alldeles för nyfiken för att göra samma sak om och om igen.

Som framkom i Nils hyllade sommarprat uppskattade van der Poel sin tid som värnpliktig och återkomst till det militära utesluter han inte heller och öppnar samtidigt dörren för att byta skridskorna mot två former av bräda.

– Jag skulle vilja lära mig att surfa, det vore kul. Sen åkte jag mycket skateboard när jag var yngre, det vill jag göra mer, även om det suget nog går över rätt snabbt eftersom det gör så ont att ramla på asfalt hela tiden. Sen ska man väl göra något produktivt också, för att må bra. Jag trivdes väldigt bra under min värnplikt så det är mycket möjligt att det blir någon militär bana.

Läs även: 9 saker du inte visste om Nils van der Poel

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.