Nu finns aperitifen ”Svensk sommar” – med smak av krusbär och fläder

Svensk sommar aperitif

Är det här sommarens trevligaste förblandade drinknyhet?

Joakim Almén  |  Publicerad 2021-05-20 14:33  |  Lästid: < 1 minut

Det anrika familjeföretaget Saturnus från Malmö är mest kända för sin glögg, närmre bestämt den klassiska storsäljaren God Jul Glögg.

Men nu, lagom till strålande sol och sommartemperaturer, lanserar Saturnus sin första aperitif och cocktailmix passande nog döpt till Svensk sommar.

Med smak av krusbär och fläderblom och lätt tusch av citron är det en aperitif som enligt Saturnus själva ska ”passa sommarens alla tillfällen”. Med en alkoholhalt om 20 procent funkar aperitifen både som en fördrink innan maten som i en mix med prosecco.

– Svensk Sommar är en utmärkt pre-dinner cocktail eftersom den med sina 20 % vol inte är för spritstark. Svensk sommar fungerar inte bara som aperitif tillsammans med is utan passar också som mixer i en cocktail tillsammans med till exempel bubblig flädercider, prosecco, läsk eller varför inte som en shot med lägre alkoholhalt, säger Lajla af Trolle, produktchef för Svensk sommar. 

Aperitifen Svensk sommar finns i Systembolagets beställningssortiment (nr 81762) och kommer i en glasflaska om 50 cl med 20 % alkoholvolym. Flaskan kostar 115 kronor.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2021-05-20 14:34