Nu finns det en Gin & Tonic-glass – gjord på svenskt hantverksgin

Lejonet och Björnens GIn & Tonic-glass och ett GIn & Tonic-glas.

Nej, du blir (tyvärr) inte full av glassen.

Joakim Almén  |  Publicerad 2021-05-06 15:58  |  Lästid: 2 minuter

Glass och gin: en galen smakidé eller en smakkombination som tangerar sägningen ”det bästa av två världar”? Det lutar åt det sistnämnda, va. Glassmakarna på Lejonet & Björnen verkar nämligen övertygade om att det är en kanonidé att kombinera den närmast folkliga Gin & Tonic-smaken med traditionell glass.

Ginen kommer från småländska gindestilleriet Lydén Distillery (ett toppengin – prova!) som producerar sitt gin på ett hantverksmässigt vis i Smålands skogar. Resultatet enligt Lejonet & Björnen själva är en ”glass som har tydlig ginsmak med en härlig enbärston som bär sig väl i glassen”. Ginglassmaken kompletteras med granskottstonic från välkända Ekobryggeriet och hela lingon som legat i gin, något som ska ge glassens smak ytterligare karaktär och struktur.

Lejonet & Björnens Gin & Tonic-glass är gjord på bland annat Lydén Distillerys gin och Ekobryggeriets granskottstonic.

– Gin & Tonic-glass är sommarens lika självklara som spännande kula glass på maten för de djärva, säger Katarina Mild, VD & Ägare Lejonet & Björnen.

Gin & Tonic-glassen är först ut i ett gäng limiterade – och experimentella – smaker från Lejonet & Björnen. Glassmästaren (ett ord du eventuellt inte visste fanns) Anders Lejonbjörn på Lejonet & Björnen utlovar fler samarbeten med andra svenska varumärken med oväntade smaker som resultat framöver.

Lejonet & Björnen limiterade Gin & Tonic-glass finns att köpa i livsmedelsbutiker och glassbarer i hela Sverige. Glassen kostar ca 55 kronor för 0,5 liter.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2021-05-06 16:10