Hoppa till innehåll

Nu kan du bo som i ”Succession” – Kendall Roys lägenhet ute till försäljning

Tom Cehlin Magnusson

War room? War room!

Få har missat att den tredje säsongen av HBO:s monstersuccé Succession för närvarande rullas ut. Reaktionerna är också planeligt översvallande: många menar att berättelsen om den dysfunktionella familjen Roy är världens bästa tv-serie. Det är också en serie som tillåter stora delar av Sveriges kulturskribenter att ägna sin tid åt den meningsfulla diskussionen om huruvida serien påminner om ett grekiskt drama eller om den inte påminner om ett grekiskt drama.

Utöver allt detta så rapporterades det i veckan att en lägenhet som använts för att spela in serien är till salu. Det rör sig om den lägenhet som i säsong tre används som ett så kallat ”war room” för Kendalls försök att ta makten över familjens mediekonglomerat, som i serien tillhör hans exfru Rava.

Foto: Sotheby’s.

Lägenheten hittas inuti Woolworth Building, en ikonisk skyskrapa som byggdes för ungefär ett sekel sen och var världens högsta byggnad fram till 1930. Lägenheten är 623 kvadratmeter stor, fördelat på två våningar, och är utrustad med fem sovrum och fyra badrum.

Foto: Sotheby’s.

Det opulenta boendet går i art decons tecken, både i klassisk mening med tanke på byggnadens födelseår men också i form av den typen av steril lyxinredning som rika amerikaner inte får nog av. Om du skulle tröttna på själva lägenheten så kan du också besöka byggnadens marmorkantade poolområde, gym och vinkällare.

Foto: Sotheby’s.

Allt gott så långt, men om du redan nu sträcker dig efter lädret så finns det naturligtvis en prisfråga att förhålla sig till. Sotheby’s meddelar att lägenheten kan bli din, men att det kan komma att kosta. Priset? 23.3 miljoner dollar, strax norr om om 200 miljoner svenska kronor, alltså.

Foto: Sotheby’s.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.