Hoppa till innehåll

Nu kan du köpa Spindelmannens dräkter från filmerna

Två bitar av superhjältehistoria har nyligen lagts upp till försäljning, men frågan är vilken som är mest populär?

2007 avslutades Tobey Maguire och Sam Raimis Spindelmannentrilogi med den aningen svajiga Spider-Man 3. Till skillnad från de två utmärkta föregångarna kändes trean spretig med för många skurkar och storytrådar som skulle hinnas med. En positiv aspekt av filmen var dock att vi fick se den svarta dräkten, som visserligen inte var trogen serietidningsversionen, men ändå åldrats med värdighet.

Nu har både den svarta och den klassiska rödblå dräkten gått upp för auktion. Dräkterna är de som Maguire bar i filmen och bär därför tecken på visst slitage. Men låt oss vara ärliga, din dräkt skulle också ha synligt slitage om du tvingades slåss mot Venom, Sandman och New Goblin. I en och samma film.

Vad kostar kalaset? Den röda dräkten ligger i skrivande stund på 106 000 dollar. Den svarta verkar otippat nog som den populärare av de två, då den ligger på 125 000 dollar.

Det är roligt att titta på bilderna av dräkten utan Tobey i. Den ser avig och lite… autistisk ut? Det kan förstås bara vara undertecknad som är avundsjuk på de som har råd att köpa den, men avgör själv. Så här ser den ut med Tobey i den, från Spider-Man 3:

Foto: Sony

Och så här ser den ut på auktionssidan.

Ni hittar auktionen på Heritage Auctions.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.