Nu kan du testa på livet som djupfryst grönsak

Livsmedelsjätten Felix öppnar vinterspa med inspiration från frysdisken.

Joel Ågren  |  Publicerad 2024-02-28 13:48  |  Lästid: < 1 minuter

Att nå igenom mediebruset är inte lätt. Ibland krävs det riktigt flippade pr-idéer för att företag ens ska ha en sportslig chans att nå ut med sitt budskap. Och frågan är om inte livsmedelsjätten Felix tar hem priset för månadens mest kreativa pr-aktivering med sin frysdiskinspirerade hälsobehandling.

I ett försök att höja statusen på djupfryst färdigmat slår matjätten i mars upp dörrarna till ett eget vinterspa på Marholmen utanför Norrtälje. Den lätt surrealistiska upplevelsen innefattar en välgörande spa-ritual inspirerad av den process som grönsaker i djupfryst färdigmat genomgår – från rengöring till blanchering, snabbfrysning, upptining och uppvärmning.

“Kyla och temperaturskiftningar överlag har potential att bidra till flera olika positiva effekter, inte bara för livsmedel men också för människor. Ta blanchering till exempel. Blanchering av grönsaker, det vill säga behandling i kallt och varmt vatten, gör att färg och textur bibehålls. Det liknar effekten som kall-och-varm-terapi har på oss människor, som ju främjar blodcirkulationen och ger huden ny lyster”, säger Linus Bjernheim-Vedin, Bastumästare och kallbadsinstruktör på Marholmen, som utformat behandlingen i samråd med Felix.

Felix Vinterspa håller öppet 9–10 mars på Marholmen i Norrtälje. Plats bokas på felix.se/vinterspa.

"Med Felix Vinterspa hoppas vi kunna slå hål på en del myter om djupfryst och visa på de positiva egenskaper som kommer med is och kyla för både livsmedel och människor", säger Sandra Lindh, Kategori- och Marknadschef för Felix. 

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2024-02-28 13:50