Nu kan man köpa speciellt vatten – bara för att ha i sin whisky

Hur viktigt är vattnet i din pinne? Företaget Old Limestone säljer filtrerat vatten som tydligen ska kunna göra underverk när man blandar den med whisky.

Sofia Börjesson  |  Publicerad 2018-01-24 16:19  |  Lästid: < 1 minut

Få dryckesentusiaster är så snobbiga kring sin dryck som whiskyälskarna. De tar varje chans till att prata om, och förkovra sig i, destilleriernas ädla konst. Och nu kommer en nyhet som kommer att falla dem alldeles ypperligt i smaken.

Företaget Old Limestone har nämligen tagit fram ett särskilt vatten som de hävdar är whiskyns bästa vän, och något som alla som älskar whisky måste uppleva.

Vattnet kommer från en akvifer i Kentucky, med andra ord från en geologisk bildning som lagrar stora mängder grundvatten. Akvifern filtrerar bort järn från vattnet, och ger istället plats för kalcium och magnesium.

Sammansättningen ska vara lenare att blanda whisky med än vanligt vatten som innehåller mer järn. Det menar i alla fall företaget Old Limestone som har vunnit pris för sin idé på North American whiskey and bourbon competition.

Än så länge finns inte vattnet till försäljning i Sverige och Old Limestones nätshop tar bara beställningar från USA, så om du ska lägga vantarna på en flaska Kentucky-vatten behöver du antingen goda kontakter eller boka en resa till USA. Ett sexpack med enlitersflaskor av det exklusiva vattnet kostar omkring 200 svenska kronor.

Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar