Annons
Annons

LactoEx-PressPicture-430x287

Med de nya kompressionstightsen orkar du bra mycket mer. Foto: LactoEx.

 

Trött på mjölksyra under träningspasset? Snart kan det vara ett minne blott. Det japanska företaget LactoEx har utvecklat tights som motverkar mjölksyra ”till 99 procent”. Produkten, som utvecklades via ett kickstarterprojekt, heter Norest och ska lanseras i slutet på maj.

Annons

”Mjölksyra tillhör dåtiden. Vill du springa med oss in i framtiden? Med Norest spränger du dig in i helt nya syrerika gränser – oavsett om du är fritidsmotionär eller långdistanslöpare kommer Norest få dig att flyga fram som en pil”, skriver LactoEx i ett pressmeddelande. Norest har testats på japanska löpare med stor framgång, framför allt har äldre personer lyckats maxa sin prestation.

Mjölksyra uppstår när musklerna i kroppen har fått slut på syre och du inte orkar anstränga dig längre. Norest är behandlade med en kräm som tar till vara på syret i omgivningen och leder in det i muskulaturen.

Daniel Lindström, Cafés löparguru och modechef, har inte själv provat tightsen – men han är övertygad att det kan vara framtiden inom löpbranschen.

– Varför ska man låta musklerna tröttna efter en mil? Jag tycker Norest ligger helt i linje med den senaste tidens träningsappar och aktivitetsarmband. Det känns lite omodernt att få mjölksyra.

Men var försiktig – mjölksyra är inget som går att ”ta bort”, utan effekten förskjuts till tillfället då du tar av dig tightsen. Det är alltså viktigt att du befinner dig på en plats där du kan vila och har god tillgång till mat när du byter om efter träningspasset.

Uppdatering: Det här Caféredaktionens aprilskämt 2015. Det är inte sant, med andra ord. 

* * *

Läs mer!

Daniel Lindström: Så kommer du igång med löpningen i vår

Kolla kalorierna äggstra noga – så många ägg går det på en stor öl

 

Annons

Dela (26)
Tweeta

Annons


Laddar