Ny film på gång inom ”Breaking Bad”-universumet

Håll i era hästar utan namn, för Vince Gilligan, skaparen bakom de legendariskt framgångsrika serierna ”Breaking Bad” och prequel-serien ”Better Call Saul”, sitter nämligen och filar på en ”Breaking Bad”-film.

David Johansson  |  Publicerad 2018-11-07 10:50  |  Lästid: 2 minuter

Innan vi börjar skrika ”Yo, Mr. White!” till varandra på jobbet igen så kan det vara värt att notera att det ytterst lite information om vad den kommande Breaking Bad-filmen, skriven av Vince Gilligan, kommer handla om, även om filmen definitivt kommer utspela sig i samma värld som Breaking Bad.

När Breaking Bad visat sitt sista avsnitt på amerikanska AMC den 29 september 2013 hade den sedan länge blivit omtalad som en av de bästa dramaserier som gjorts. Det kom därför som både en glad och smått nervös överraskning när det visade sig att Gilligan själv höll på att utveckla en spinoff på serien, som skulle följa den sluge advokaten Saul Goodman innan händelserna i Breaking Bad. Ett antal varningens fingrar höjdes med hänvisning till andra, nästan alltid misslyckade spinoff-serier, men Gilligan, Bob Odenkirk (Saul Goodman) och alla andra inblandade i serien motbevisade skeptikerna. Better Call Saul, vars femte säsong har premiär på Netflix under 2019, har visat sig hålla nästan samma kvalitet som sin föregångare — vissa menar att den till och med är vassare. 

Breaking Bad-spinoffserien Better Call Sauls succé var högst överraskande – om än välförtjänt.

Enligt källor som The Hollywood Reporter talat med kommer filmen att landa på två timmar, men det är oklart om den går upp som biofilm eller hamnar direkt på tv eller streamingtjänster. Med tanke på att Netflix producerat alla avsnitt av Better Call Saul känns det sistnämnda ganska troligt. 

Utöver att skriva manus sägs Vince Gilligan agera exekutiv producent för projektet, och är också aktuell för regissörsstolen. Mark Johnson och Melissa Bernstein, exekutiva producenter för Breaking Bad och Better Call Saul, ska också vara involverade på ett eller annat sätt. 

Handlingen då? Detaljer har cirkulerat i de innersta kretsarna under en tid, men konsensus verkar vara att det enda vi vet om handlingen är att filmen kommer följa en man som flytt från en kidnappning, och hans jakt på frihet.

Inspelningarna inleds redan under november i New Mexico. 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-11-07 14:30