Annons

Ny film visar hur rasistiskt The Simpsons är

"Jag hatar Apu, och därför ogillar jag allt med The Simpsons." Så säger skådespelaren Kal Penn i en ny dokumentärfilm om den indiska Simpsons-karaktären Apu Nahasapeemapetilon.

Marlon Appelgren
Ny film visar hur rasistiskt The Simpsons är

”Kan du göra en indisk röst och hur kränkande kan du göra den?”.

Det var frågan röstskådespelaren Hank Azaria fick från skaparna av tv-serien The Simpsons när serien satt igång i början på 90-talet. Nästan 30 år senare gör han fortfarande rösten åt den klassiska Simpson-karaktären Apu Nahasapeemapetilon som i dag är världskänd för sin överdrivna indiska brytning. Nu finns en dokumentärfilm med Simpsons-fanet och komikern Hari Kondabolu om varför karaktären framställs på ett rasistiskt sätt – något han själv verkligen fått nog av.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Efter 30 säsonger är The Simpsons fortfarande en av världens största tv-serier och karaktären Apu är lika aktuell nu som förut. Men när en tv-serie med så stor uppmärksamhet har ett innehåll som anses kränkande för så många kan man undra vart gränsen går. Detta hävdar Hari Kondabolu som i sin dokumentärfilm diskuterar sitt eget och andras förhållande till den folkkära karaktären som plågat honom i 28 år.

En av Simpsons författare och producenter Dana Gould beskriver Simpsons-karaktärens överdrivna dialekt som något som bara är roligt.

– Det finns dialekter som i sin natur är roliga för vita amerikaner, punkt slut, säger han i dokumentärfilmen.

Annons

Dela (20)
Tweeta

Annons


Laddar