The Macallan släpper whisky som smakar … choklad

En whiskymakare, en internationellt erkänd konditor och en chokladmästare går in på en bar.

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2021-11-17 10:38  |  Lästid: 2 minuter

The Macallan lanserar The Macallan Harmony Collection Rich Cacao, en ny serie single malts som kommer att släppas varje år. Kroken? Att göra whisky som som inspireras av kakao och choklad.

Kakaokollektionen är framtagen tillsammans med den världsberömda konditorn Jordi Roca, den yngste i brödraskaran Roca som driver El Celler de Can Roca, en trestjärnig Michelin-restaurang i Girona. Under sin vistelse i Katalonien besökte The Macallan Jordi Rocas chokladfabrik, Casa Cacao, och lät sig inspirerades av arbetet från dess chokladmästare, Damian Allsop (personer som gör komedi av att kommentera ämbetet “chipsmästare” på baksidan av en OLW-påse: varsågod till ert nya partytrick).

Resultatet? Ett möte mellan The Macallans karakteristiska sherry-ekfat och Rocas rika chokladsmaker som utlovas vara en unik smakupplevelse.

– The Macallan Harmony Collection Rich Cacao har ett fantastiskt uttryck som för samman det bästa från världarna av choklad och whisky. Att arbeta med Jordi Roca, en av de bästa och mest kreativa konditorer i världen, och den otrolige chokladtillverkaren Damian Allsop, har varit en lärorik resa full av hantverk och kreativitet. Jag har funnit många synergier mellan framställning av whisky och chokladtillverkning. De båda kräver tid, detaljrikedom och försiktighet då minsta justering ger nya smaker och nyanser, säger Polly Logan som The Macallans Whisky Maker.

Hur smakar det då? Med en kombination av europeiska och amerikanska ekfat menar The Macallan att det rör sig om en fyllig single malt med en djup smakprofil. Kombinera gärna med en fyllig chokladbit för en fulländad smakupplevelse.

The Macallan Harmony Collection Rich Cacao kommer att finns tillgänglig hos utvalda partners, däribland Michelinkrogen Restaurant Etoile i Stockholm.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-11-17 12:46