Nya ångest-emojin bekräftar vad vi alla känner 2020

Emojin som gråter och ler samtidigt sammanfattar kanske alla människors sanna sinnesstämning.

Markus Aamisepp  |  Publicerad 2020-02-01 12:28  |  Lästid: < 1 minut

Den moderna tidens digitala kommunicering ställer höga krav på samtidsmänniskan. Det handlar inte längre om att ha grammatiken i schack eller smidig handstil för att imponera på personerna du skriver med. Vill du inge respekt hos dina meddelandekontakter nu för tiden handlar allt istället om användningen av rätt förkortningar, roliga gif:ar och det kanske viktigaste av allt – rätt val av emojis.

Ja, smileykulturen har minst sagt tagit världen med storm sedan emojis började spridas på sociala medier under tidigt 2010-tal. Sedan dess har användningen av de animerade figurerna blivit vedertagna kommunikationsinstrument till den grad att världens största engelska lexikon, Oxford Dictionaries, år 2015 valde gråtskrattemojin 😂 till årets ord.

Nu har listan på årets nya tillskott i den befintliga emojiskaran släppts och består av 65 nya ikoner – eller totalt 117 med de olika hudtonerna inräknade – som kommer att bli tillgängliga senare under året. I år har smiley-makarna lagt fokus på att utveckla könsneutrala emojis och skapat ikoner som skildrar bland annat flaskmatande föräldrar, könsneutrala personer i kostym och män i brudslöja, skriver CNN.

Även ytterligare emojis som hjälper till att kommunicera din aktuella sinnesstämning finns att hitta i den nya listan. Bland dessa finns den nya italienska handgesten, emojin som gråter och ler samtidigt och det tämligen icke-kärleksfulla anatomiska hjärtat.

Det nya släppet har främst genererat positiva reaktioner på sociala medier och favoriten är kanske den gråt-leende emojin som sammanfattar kanske samtliga människors sanna lynne.

Vi låter Twitterdomstolen tala för sig själv:

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-02-01 12:28