Hetaste nyheterna på Netflix i april

Nyheter på Netflix i april

Kan andra säsongen av fotbollsdokuserien ”Sunderland 'Til I Die” upprepa den första säsongens höga nivå?

Joakim Almén  |  Publicerad 2020-03-30 15:48  |  Lästid: 2 minuter

I en tid då livet är på paus och saker att se fram emot av coronaskäl är begränsade fyller streamingtjänsternas underhållningsutbud en viktigare funktion än någonsin tidigare. Hör du också till skaran som dammsugit HBO och Netflix på filmer och serier de senaste veckorna? (Om inte – börja med Tiger King.) Då behöver du nytt, fräscht serie- och filminnehåll att se fram emot. Här är de sju mest intressanta nyheterna på Netflix i april.

TV-SERIER


1. Sunderland ’Til I Die, säsong 2 | 1 april

Stilbildande Sunderland ’Til I Die är fortfarande den bästa dokumentärserien i genren ”häng med bakom kulisserna under en säsong med ett elitfotbollslag”. Vi vet hur det gick i första säsongen: klassiska Sunderland skulle ta sig tillbaka till Premier League, men efter kaos i klubben, tränarbyten och katastrofalt spel degraderades man istället från Championship till League One. I den andra säsongen får vi följa återtåget mot Championship.

Cooked With Cannabis | 20 april

Foto: Getty.

Mat- och stoner-tv på bästa streamingtid. Netflix beskriver själva serien som: ”Kockar som tävlar i att få programledarna och specialinbjudna gäster höga på välsmakande cannabisrätter gjorda på cannabisplanta, THC-infusioner och CBD-såser”. Visst låter det som en tillräckligt skruvad premiss för att åtminstone ge showen tio minuter.

3. After Life, säsong 2 | 24 april

Lokaltidningsjournalisten Tony har långtgående planer på att ta livet av sig när hans fru går bort i cancer, men på ett villkor bestämmer han sig ändå för att leva vidare – att han får göra och säga precis vad han vill. After Life är Ricky Gervais bästa tv-serie på många, många år. Har du inte sett den första säsongen börjar du förslagsvis redan idag.

FILMER


4. Born on the Fourth of July | 10 april

Tom Cruise-klassiker från 1989 som du säkert redan sett när TV4, Kanal 5 och TV3 tävlade om vem som kunde locka flest filmtittare en helgkväll under 90-talet. Har åldrats relativt väl och känns, av nån anledning, extra mysig att titta på i karantäntider som dessa.

5. The Willoughbys | 22 april

Skönt med en animerad nyhet som faktiskt ser ut ha något – även för vuxna. Dessutom: producerad av Ricky Gervais som även gör en av karaktärernas röster. Perfekt för framtida vabbande.

6. Extraction | 24 april

En rippad Chris Hemsworth är en orädd legosoldat med inget kvar att förlora, när hans tjänster begärs för att rädda den kidnappade sonen till en fängslad internationell brottsherre. Får vi gissa på svaga tre plus?

7. Blackkklansman | 28 april

Adam Driver och Denzel Washingtons son, John David Washington, detektivkaraktärer infiltrerar ett farligt vit makt-gäng i 1970-talets Colorado Springs och i bakgrunden lurkar ständigt Ku Klux Klans grundare David Duke. Tåls att ses om både två och tre gånger. Spike Lees Blackkklansman var en av 2018 års bästa filmer.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-03-30 16:08