Nytt Zelda och 4 andra heta nyheter från världens största tv-spelsmässa

Zelda: Breathe of the Wild 2

Årets digitala E3-mässa bjöd på mängder av underbara löften av vad som komma skall. Café har samlat några av de allra trevligaste spelnyheterna från 2021 års upplaga av världens största tv-spelsmässa.

Joakim Almén  |  Publicerad 2021-06-15 22:02  |  Lästid: 2 minuter

1. Rörligt från uppföljaren till Zelda: Breathe of the Wild

Att en uppföljare till Switch-spelet The Legend of Zelda: Breathe of the Wild varit på gång har världen vetat ett tag. I slutet av Nintendos E3-presentation dundrades det äntligen ut en kort men innehållsrik gameplay trailer från spelet och samtidigt bekräftades det att den efterlängtade tvåan släpps någon gång under 2022. i trailern får vi se den grönklädde Link besöka världar i himlen och spelet ser ut att spinna vidare på det som gjorde det första riktiga open world Zelda-spelet Breathe of the Wild så bra. Ett av spelåret 2022 mest efterlängtade släpp.

2. StarfieldFallout– och Skyrim-gängets första nya spelserie på 25 år

I år var det väl ändå dags för att få se rörligt från nästa spel i Elder Scrolls-serien – ”bara” 11 år efter senaste spelet Skyrim. Nä nä, sa spelstudion Bethesda, som nyligen köpts av Microsoft för att göra Xbox-exklusiva titlar, och visade istället upp sin första nya spelserie på 25 år. Starfield har enligt spelstudion varit under utveckling i 25 år(!), använder sig av en helt ny grafikmotor och är, precis som spelstudions andra succéserier Fallout och Elder Scrolls, ett open world-rollspel. Den här gången är det dock varken drakar och demoner eller post-apokalyps som gäller. Istället kan du åka var du vill – i rymden. Starfield, som ser ut att bli nästa års allra hetaste nya spel, släpps på dagen 11 år efter Skyrim, den 11 november 2022.

3. Elden RingBloodborne-studion nya brutalt svåra spel

From Software heter spelstudion som blivit kända som genierna bakom brutalt svåra mästerverken Demon’s Souls, Dark Souls, Bloodborne och senast Sekiro. Efter utflykten till 1600-talets Japan i Sekiro ser Elden Ring ut att återvända Souls-spelens dna med svärd och sköld som främsta tillhyggen. Spelet kommer att bli betydligt öppnare och större än tidigare och svårighetsgraden lär bli precis lika vansinnigt hög som tidigare. Underbart ju. Just det, bandesignen assisteras av Game of Thrones-gubben George R. R. Martin.

4. Grim Fandango-mannen Tim Schafers färgflippade Psychonauts 2

Tim Schafer är ett kultnamn inom spelbranschen och har bland annat varit med och skapat dunderklassikern Grim Fandango. Efter att ha varit under utveckling i vad som känns som en halv livstid kommer snart Schafer-karaktäristiskt flippade Psychonauts 2. Spelet, som ser att bjuda på ett kulört myspys, kommer att gå att spela med Xbox Game Pass redan på relasedagen. Psychonauts 2 släpps den 25 Augusti 2021 till Xbox One och Xbox Series X/S.

5. Forza Horizon 5 – äntligen ett bilspel värdigt att kallas next-gen

Om framförallt de tre första punkterna på listan var självklara var det svårare att välja en femte: svenskutvecklade Battlefield 2042? Klassiska Nintendo-figuren Samus Aran i Metroid Dread? Assassin's Creed-studion Ubisofts Avatar-spel? Eller kanske Guardians of the Galaxy-spelet? Nä, mest lovande ser ändå nya racingspelet Forza Horizon 5 ut. Äntligen ett bilspel grafiskt värdigt nya Xbox Series X. Släpps 9 november i år.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-06-15 22:10