Hoppa till innehåll

O.P Andersson & Omnipollo lanserar psykedelisk Stout-akvavit

tre flaskor aquavit
Robin Åberg

Klassiska destilleriet O.P Andersson gör gemensam sak med mikrobryggeriet Omnipollo och skickar ut en psykedelisk hybrid-akvavit för ölkonnässören.

Efter det tidigare samarbetet Omnipollo Anderson alkoholfri snapsöl vänder nu Omnipollo och O.P Andersson på det lyckade konceptet och lanserar snapsen Aquavit Omnipollo Stout Limited Edition. Precis som namnet antyder är det en akvavit som fått en rejäl färgning av stoutens smakpalett.

Själva verkar O.P Anderson och Omnipollo så nöjda med slutresultatet att de i ett pressutskick menar att akvaviten har en ”smak av idévärlden”. För den som kan sin Platon ska denna aquavit alltså vara så god att det inte går att uppfatta i denna sinnevärld.

I mer värdsliga termer beskrivs drycken som en ”välsmakande aquavit med en avrundad kryddighet och rostade malttoner tillsammans med inslag av choklad och torkad frukt. En ljum fläkt av ek och vanilj återspeglar fatmognaden och den mörka och söta maltigheten i ölen”.

Precis som vanligt när O.P Anderson är i farten har kryddmästaren Jonas Odland (t.h.) skött framställningen av akvaviten, denna gång i nära samarbete med bryggare Henok Fentie (t.v.) och konstnären Karl Grandin på Omnipollo.

Det är inte bara smaken som fått en skjuts av Omnipollo, etiketten är av betydligt mer psykedeliskt snitt än vad vi är vana att se inom den annars konservativa snapsvärlden.

– Vi ville ta oss an det ikoniska O.P. Anderson-uttrycket genom att titta på det genom en Omnipollo-lins. Genom att omtolka varje element som den klassiska O.P. Anderson-etiketten är uppbyggd av, har vi velat skapa något som ligger nära originalet men som på samma gång befinner sig i en helt annan dimension, säger Karl Grandin.

O.P. Anderson Aquavit Omnipollo Stout Limited Edition finns i Systembolagets beställningssortiment.

Endast 2400 flaskor finns, så först till kvarn gäller. Artikelnumret är 53706-02 och priset ligger på 299 kr.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.