Snapsklassikern O.P. Anderson släpper ekologisk gin

O.P Anderson Organic Dry Gin

Nu blir tillfällena att avnjuta en O.P. Anderson ännu fler.

Jonas Fiskáare  |  Publicerad 2020-02-21 12:59  |  Lästid: < 1 minuter

Brännvin eller akvavit, snaps eller nubbe… kärt barn har många namn brukar det heta. Denna härlighet (eller otyg) är för många svenskar nästintill synonymt med de stora högtiderna. Bland de som gärna tar sig en ”sup” till sillen har brännvinsflaskan en självskriven plats på såväl julbordet som midsommarbuffén. En av de mest sålda sorterna på bolaget är klassikern O.P. Anderson Aquavit som under 2019 såldes i 212 152 liter, en volym motsvarande drygt 303 074 helrör (Systembolagets försäljningsstatistik).

Men snapsen faller inte alla på läppen, vare sig det är midsommar eller inte. Den analysen har även O.P. Anderson Distillery i Sundsvall kommit till insikt med när de nu ansluter sig till gruppen svenska spritproducenter som ger sig på sprittrenden att tillverka egen gin.

Destilleriet som öppnade våren 2017, samlar stora delar av svensk akvavit- och snapsproduktion under sig med kända produkter som Skåne Akvavit, Hallands Fläder, Bäska Droppar och såklart flaggskeppet O.P. Anderson Aquavit. Den nya produkten blir den första under destilleriets egen flagg och har fått namnet O.P. Anderson Distillery Organic Dry Gin.

O.P. Anderson Organic Dry Gin.

Smakmässigt beskrivs den som ”en aromatisk gin med smak av de klassiska kryddorna enbär, korianderfrö, angelikarot och citrusfrukt, i detta fall citron- och pomeranszest.” Influenserna från destilleriets egen signaturprodukt är tydliga då man plockat in ingredienserna anis och fänkål, som båda tillsammans med kummin utgör basen i den odödliga klassikern O.P. Anderson Aquavit.

O.P. Anderson Distillery Organic Dry Gin är en ekologisk gin och passar utmärkt som bas i såväl en GT som en Dry Martini. O.P. Anderson-ginen finns i Systembolagets nu beställningssortiment och kostar 289 kronor flaskan (700 ml).

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-02-21 13:00