Hoppa till innehåll

Så blir Obama och ”Bossens” gemensamma bok

Barack Obama och Bruce Springsteen som glatt skakar hand

Tar samtalen från den gemensamma podden vidare i boken ”Renegades: Born in the USA”.

I februari i år spände Spotify musklerna rejält med sin podd-satsning och lanserade en podd med Barack Obama och Bruce Springsteen. Podcasten med två av USA.s största profiler blev, föga förvånande, en hit och är idag den mest lyssnade podden på hela Spotify.

Duon verkar ha uppskattat samarbetet för nu är även en bok på gång. Precis som podden kommer den gå under namnet Renegades: Born in the USA och beskrivs som en fortsättning av de intima, tänkvärda och underhållande samtalen från podden.

I boken bjuds läsaren in att sitta med två gamla vänner, i en studio fylld med gitarrer och även under minst en tur i en Corvette, när det samtalar om nästan allt mellan himmel och jord. Samtalen spänner över en vitt skilda ämnen som musik, drömmar, arbete, familj men även till stor del om just USA, varför landet befinner sig där det gör och vad som kan göras för att det ska bli bättre.

”Genom åren har vi märkt att vi delar en känslighet”, skriver Obama i bokens inledande sidor. ”Om arbete, familj och om Amerika. På våra egna sätt har Bruce och jag försökt förstå det här landet som givit oss så mycket, sökt efter ett sätt att sammankoppla vårt sökande efter mening, sanning och gemenskap med den större historien om Amerika.”

Boken publiceras i extra stort format och inkluderar exklusiva fotografier från författarnas samlingar plus aldrig tidigare visat arkivmaterial, däribland handskrivna låttexter från Springsteen och anteckningar från Obamas tal.

Den engelskspråkiga utgåvan kommer vara 320 sidor lång och inkluderar mer än 350 bilder och illustrationer. Boken släpps 26 oktober.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.