Hoppa till innehåll

Läs som Barack Obama – här är alla böcker ex-presidenten läst i sommar

Barack Obama läser en bok inför barn.

Har du läst någon av böckerna på den den sympatiske före detta amerikanska presidentens boklista?

Det är sen gammalt att USA:s tidigare president Barack Obama gillar att dela med sig av vad han konsumerar. Är det inte musiken han lyssnar på eller filmerna och tv-serierna som ligger honom närmst om hjärtat är det böckerna. I ett Facebook-inlägg delar nu den beläste Obama med sig av sina boktips i sommar. Café har samlat hela listan.

Barack Obamas favoritböcker i sommar – med ex-presidentens egna kommentarer:

Beloved, Song of Solomon, The Bluest Eye, Sula

Boken Beloved

”Till att börja är det aldrig fel att läsa, eller läsa om, Toni Morrisons böcker. Beloved, Song of Solomon, The Bluest Eye, Sula och alla andra böcker – de är enastående, allihop. Du kommer vara glad att du läste dom.”

The Nickel Boys

Boken The Nickel Boys

”Stundtals är den svår att ta sig igenom, men The Nickel Boys av Colson Whitehead är nödvändig läsning. Boken beskriver hur Jim Crow-lagarna och massinlåsning slet isär liv och orsakade konsekvenser som fortfarande märks idag.”

Exhalation: Stories

Boken Exhalation: Stories.

Exhalation av Ted Chiang är en samling noveller som får dig att tänka, brottas med de stora frågorna och känna dig mer mänsklig. Den bästa sortens science fiction.”

Wolf Hall

Boken Wolf Hall.

Wolf Hall, Hilary Mantels episka skönlitterära berättelse om Thomas Cromwells resa mot makten, kom ut 2009, men jag var lite upptagen då och missade den. Fortfarande bra än idag.”

Men Without Women: Stories

Boken Men Without Women: Stories.

”Haruki Murakamis Men Without Women undersöker vad som händer med karaktärer utan viktiga kvinnor i deras liv; den kommer att röra och förvirra dig och ibland lämna dig med mer frågor än svar.”

American Spy

Boken American Spy.

American Spy av Lauren Wilkinson är så mycket mer än bara en spionthriller, den binder ihop banden mellan familj, kärlek och vårt land.”

The Shallows: What the Internet Is Doing to Our Brains

Boken The Shallows: What the Internet Is Doing to Our Brains.

The Shallows av Nicholas Carr kom ut för några år sen, men dess argumentation om internets inverkan på våra hjärnor, våra liv, och vår kommunikation är fortfarande värd att reflektera kring, vilket är något vi alla skulle behöva lite mer av i dessa tider.”

Lab Girl

Boken Lab Girl.

Lab Girl av Hope Jahren är en vackert skriven memoar om livet som kvinna inom vetenskapen, en lysande vänskap, och trädens djupsinnighet. Fantastisk.”

Inland

Boken Inland.

Inland av Téa Obreht kom ut häromdagen, så jag ska inte spoila något. Men för er som väntat på Obrehts nya roman kommer inte bli besvikna.”

How to Read the Air

Boken How to Read the Air.

”Du får en bättre känsla av komplexiteten och försoningen inom den amerikanska invandrarhistorien med Dinaw Mengestus roman, How to Read the Air.”

Maid: Hard Work, Low Pay, and a Mother’s Will to Survive

Boken Maid: Hard Work, Low Pay, and a Mother's Will to Survive.

Maid av Stephanie Land är en singelmammas personliga, orubbliga blick på Amerikas klassuppdelning, en beskrivning av den lindans många familjer måste utföra bara för att klara sig, och en påminnelse om värdet i allt arbete.”

Den här artikeln innehåller affiliatelänkar via Apprl. Läs mer om hur Café jobbar med affiliatelänkar här.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.