Offside i storbråk med Silicon Valley: ”Sensationellt uselt”

Lagom till att tidningen Offside sjösätter sin största digitala satsning någonsin har ett teknikhaveri med Anders Bengtsson och Johan Orrenius populära podcast uppstått. Café tog ett snack med Anders Bengtsson för att kolla vad det är som pågår, och vad Bengtsson egentligen skriver i sina ursinniga mailkonversationer med skuggfigurer i Silicon Valley.

Joakim Almén  |  Publicerad 2018-06-15 11:05  |  Lästid: 2 minuter

Café-redaktionen hyser starka lyssnarsympatier för Offsides briljanta fotbollspodcast. När nu tidningen, med Johan Orrenius och Anders Bengtsson i spetsen, gör sin största VM-satsning någonsin har tekniken olämpligen nog big time-strulat. Podcasten har helt enkelt inte funkat där de flesta lyssnar på poddar, i Apples ”podcaster”-app.  Tråkigt tycker vi, och det verkar Anders Bengtsson också tycka. I flera tweets går han till attack mot skuggfigurer i Silicon Valley.

Bengtssons URSINNE gjorde oss nyfikna på mailkonversationen med ”ansvarig man i Silicon Valley”. Vi hörde av oss för att låta Bengtsson utveckla.

Det är inte första gången det krånglar med Offsides podcast och ”podcaster”-appen. Vad är det som pågår, egentligen?

– Fan vet! Podomatic, som varit vårt poddhotell sedan starten för 4 1/2 år sedan, menar att de uppdaterar sina servrar och att det kan bli lite strul för några lyssnare. Men det är en underdrift, det är strul för en jävla massa. Vi har drygt 30 000 lyssnare varje avsnitt och det är oklart hur många som kunnat lyssna på vårt senaste avsnitt, men det är inte 30 000. Tajmingen är sensationellt usel – i dag drar vi igång vår hyperboliska VM-satsning med dagliga poddar från Ryssland varje dag i 14 dagar. Det här kunde inte vara olämpligare. Men vi krigar på, och nu kan man lyssna via vår hemsida: http://www.offside.org/VM-2018/podden. Det är något i alla fall! Men snart ska det nog funka som vanligt. Om Gud och hens moster är med oss!

Man är ju lite sugen på den ursinniga mailkonversationen ”med ansvarig man i Silicon Valley” – kan du bjuda på ett par ilskna citat?

– Det har varit en av mina mer ursinniga mejlkonversationer. Jag ville ha svar från deras »customer service« – och vi betalar extra för att få dygnet runt-support – men fick ett standardiserat auto reply-svar om att vi inte skulle vara oroliga. Då svarade jag att jag är ett vrak på grund av detta och att jag åtminstone kräver ett personligt tilltal med konkreta svar på vad som är fel, och när felet ska vara åtgärdat. Då blir det knäpptyst från gänget i Silicon Valley. Och då går topplocket av, jag skriver argare och argare. Mycket »fuck«. Jag har också talat in på deras telefonsvarare i San Francisco. Vad jag sade då är inget för kristna.

Vi hoppas, precis som Anders Bengtsson, att tekniken fungerar problemfritt framöver och rekommenderar alla att ta del av Offsides stora VM-satsning!

Fotbollsfest med Café!

Vi ser alla Sveriges matcher i VM på storbildsskärm utomhus mitt i Stockholm! Du som läser Café är givetvis varmt välkommen att kolla på matchen, ta en öl och våndas i 90 minuter tillammans med oss! GRATIS inträde, allt du behöver göra är att markera din närvaro på Facebook-eventet!

Välkommen, hoppas vi ses där!

Häng mé när Café summerar senaste nytt från fotbolls-VM – dag för dag:

Dag 3: Rysk björn spelar vuvuzela – Quaresma utmanas av ryss – Kvällstidningarnas push-extas

Dag 2: Så ser Bebetos son ut – 24 år efter den ikoniska målgesten

Dag 1: Salahs snedsteg – Nigerias kostymlösning – Coutinhos kalldusch

[newsletter]
[socializer-facebooklikeshare]

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-06-15 11:51