Salahs snedsteg – Nigerias kostymlösning – Coutinhos kalldush

Créme de la Kreml är listan som samlar det senaste dygnets händelser från fotbollsfesten i öst. Målen, citaten, klavertrampen och det roligaste från fotbolls-VM 2018! Häng mé!

Joakim Almén  |  Publicerad 2018-06-13 11:27  |  Lästid: 2 minuter

VM-festen är bara en dag bort och nu sjösätter vi vår artikelföljetong där vi sammanfattar det bästa, roligaste, knäppaste och galnaste – ja, saker du inte vill missa från fotbolls-VM i Ryssland.

Eftersom det här är del ett tar vi oss friheten att ta med lite saker som hänt de senaste dagarna, men framöver är det endast det senaste dygnets nyheter och händelser som kan ta en plats på den här listan.

6 VM-rubriker du inte vill missa

1. Mo Salah i skottgluggen efter mötet med Tjetjeniens president

Kommentar: Taktiskt riktigt av Salah att göra allt för att minska skriverierna om skadan han, med god hjälp av Ramos, ådrog sig i Champions League-finalen. Frågor bör ställas om, och ställs, kring strategin att träffa superomstridda Ramzan Kadyrov var ett så jäkla lyckat tilltag.

2. Nigerias känsla för stil fortsätter att skörda framgång

Kommentar: Konsensus verkar råda kring Nigerias matchställ som VM:s i särklass snyggaste (även om Café gärna också lobbar för Kroatien, som i år har sin snyggaste upplaga av sina rödvita schackrutor någonsin). Nu fortsätter Nigeria att skörda modemässiga framgångar – och global uppmärksamhet. Lagets tolkning av ”kostym” är lika frisinnad som underbar. Något så svårburet som vita brallor funkar utmärkt ihop med hatt och kaftanliknande skjortkavaj. Loafers på det? Javisst, loafers på det.

Här kan du se alla VM:s matchställ – grupp för grupp.

3. England: Sverige har VM:s snyggaste (borta)ställ

Foto via Daily Mail.

Kommentar: Att Sveriges blåa bortaställ är snyggare än vårt gula hemmadito är väl ändå en sanning? Brittiska tabloiden Daily Mail tycker till och med att bortastället är ett av VM:s snyggaste och delar NÄSTAN ut maxbetyget. Caféredaktionen hoppas att vi får ikläda oss blått så mycket som möjligt i VM.

4. Serbiens FULLSTÄNDIGT galna TV-spelsmål

Kommentar: Träningsmatchernas i särklass snyggaste mål stod Serbiens stjärna Branislav Ivanović för när laget krossade Bolivia. Det fullständigt osannolika målet är ju till och med FÖR sjukt för FIFA. Det ska inte gå, det ska inte gå. Vi vågar knappt tänka på hur hade det låtit om Sverige gjort det här målet och Lasse Granqvist kommenterat.

5. Coutinhos 26-årsdag firas på bästa pojkstreckvis

Kommentar: Brasiliens stjärnor firade Barcelona-stjärnan Philippe Coutinhos på bästa fotbollsspelarevis. Ibland är det skönt när fotbollspelare gör PRECIS vad som förväntas av fotbollsspelare.

6. Är Argentina FÖR beroende av Messis målskytte?

Kommentar: Sverige var beroende av Zlatans målproduktion under hela Hamrén-eran. När Zlatan inte var i form gick det ofta åt helvete. Det sägs ju att ett lag ALLTID behöver ha sin största stjärna i kalasform för att gå långt i en turnering. För Argentinas del får de verkligen hoppas på att Messi är Messi i Ryssland. För tittar man på de senaste 12 tävlingsmatcherna är det bara Messi som gjort mål för de favorittippade sydamerikanerna. Läge för spelare som Di Maria och Higuaín att avlasta lille Leo i målskyttet.

Fotbollsfest med Café!

Vi ser alla Sveriges matcher i VM på storbildsskärm utomhus mitt i Stockholm! Du som läser Café är givetvis varmt välkommen att kolla på matchen, ta en öl och våndas i 90 minuter tillammans med oss! GRATIS inträde, allt du behöver göra är att markera din närvaro på Facebook-eventet!

Välkommen, hoppas vi ses där!

Mer på fotbolls-VM från Café:

Så följer du VM-stjärnornas showande bäst på sociala medier

Café tippar 10 största succéerna och flopparna under fotbolls-VM

Här är alla svenska VM-låtar – och dom är många

8 argument till chefen för att se VM på jobbet

[newsletter]

[socializer-facebooklikeshare]

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-02 21:34