Så ser Bebetos son ut – 24 år efter ikoniska målgesten

Créme de la Kreml är listan som samlar det senaste dygnets händelser från fotbollsfesten i öst. Målen, citaten, klavertrampen och det roligaste från fotbolls-VM 2018! Häng mé!

Joakim Almén  |  Publicerad 2018-06-14 11:34  |  Lästid: 3 minuter

VM-festen är äntligen här – och ikväll möter Ryssland Saudiarabien i öppningsmatchen. Café kommer att hårdbevaka VM och i den här artikelföljetongen sammanfattar vi det bästa, roligaste, knäppaste och galnaste från det senaste dygnet – ja, saker du inte vill missa från fotbolls-VM i Ryssland.

1. Fullt av rika knösar på läktaren i VM-historiens sömnigaste öppningsmatch

Kommentar: Kul med VM! Kul med öppningsmatch! Kul att det SNART är igång! Så känner man ju. Men man känner INGENTING inför den, på förhand, kanske tråkigaste öppningsmatchen i ett VM – någonsin. Vi får hålla span på läktaren snarare än på planen, där det var lär vara en kapitalstark publik. Tack till Offsides @johanorrenius för det lika roligt som beskrivande uttrycket ”rika knösar”.

2. Bebetos vagga – 24 år senare

Kommentar: Kommer ni ihåg brasseanfallaren Bebetos målgest under VM 1994? Det gör ni. Hyllningen till den nyfödda sonen var det VM:ets mest minnesvärda målgest, men hur gick det egentligen för sonen? Bra, får vi säga. Bebetos son Mattheus Oliviera tillhör Sporting Lissabon och har under 2018 varit utlånad till Vitória Guimarães. Stilig är han också, Bebetos son.

3. Zlatan har landat i Ryssland i egenskap av ambassadör för… vilket varumärke var det nu igen?

Kommentar: Frågan var vilket av av alla miljoner varumärken Zlatan samarbetar med som skulle ta honom till VM. Visa, visade det sig. Mitt bland allt reklamtugg, givetvis presenterat på patenterat Zlatans oneliner-vis, hann han med att kommentera vilka spelare han tycker man borde hålla koll på under VM – polare Paul Pogba och franska superlöftet Kylian Mbappé. Ibra skojade(?) också med de brittiska tabloiderna när han påstod att Sverige var en av favoriterna att vinna turneringen.

4. Det spanska VM-kaoset saknar motstycke

Kommentar: VM:s främsta ”skicka ut pushen, NU!”-nyhet hittills briserade i går när den spanska förbundskaptenen Julen Lopetegui sparkades – bara dagen innan VM kickar igång. Anledningen är kaoset som uppstod efter nyheten att Lopetegui är klar som tränare för Real Madrid basunerades ut. Lopetegui ska inte ha informerat det spanska förbundet, och än en gång var den ständigt aktuella frågan Real vs. Barca en het jäkla potatis för det spanska förbundet. Spelarna ville ha kvar inom, förbundet kände sig förrådda och snipp, snapp var Lopetegui OUT. Cirklar, får man säga, sluts när efterträdaren utannonserades: Real Madrid-ikonen Fernando Hierro.

5. Historien upprepar sig: Sverige för fega för regnbågsfärgerna

Kommentar: ”Symbolhandlingar är viktiga och det är viktigt för Svenska Fotbollförbundet att visa vad vi står för, men det är svårt för oss att delta i alla olika initiativ”, sa SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand till Aftonbladet om beslutet att INTE snöra på sig de regnbågsfärgade skosnörena som symbolhandling för Rysslands lagstiftning kring homosexualitet. Det är inte första gången Sverige INTE tar ställning över bred linje inför ett mästerskap på rysk mark, det var exakt samma visa under OS i Sotji 2014. Emma Greens regnbågsfärgade naglar under höjdhoppskvalet i friidrotts-VM i Moskva 2013 är fortfarande det punkigaste en svensk idrottare gjort på rysk mark. Och då snackar vi ändå sänkt ribba för punk.

*BANK-IGT = Poetiskt och högfärdigt – utan att missa mål.

Fotbollsfest med Café!

Vi ser alla Sveriges matcher i VM på storbildsskärm utomhus mitt i Stockholm! Du som läser Café är givetvis varmt välkommen att kolla på matchen, ta en öl och våndas i 90 minuter tillammans med oss! GRATIS inträde, allt du behöver göra är att markera din närvaro på Facebook-eventet!

Välkommen, hoppas vi ses där!

Här hittar du tidigare VM-snackisar:

Dag 1: Salahs snedsteg – Nigerias kostymlösning – Coutinhos kalldusch

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-06-14 21:43