Ölbåten bjuder på gratis öl i Stocholms skärgård i sommar

Kommer du att befinna dig i Skärgården i sommar men saknar kall öl? Pricka in något av de över 20 ställen som ölbåten kommer till och få gratis, kall öl!

Olle Arnell  |  Publicerad 2018-07-05 11:36  |  Lästid: < 1 minut

Att hålla myggen borta, solglasögonen hela, och ölen kall är tre stora problem under sommar- och semestertider. Hur du gör med myggen (sluta träna eller drick mer öl – läs mer här) eller solglasögonen hela får du faktiskt lösa på egen hand, men för att få kall öl kan du ta hjälp av ölbåten!

Det är Carlsberg som kommer att kryssa runt mellan ett drygt tjugotal ställen i Stockholms skärgård med båten full av kall öl. Från och med den 7 juli går det att pricka in båten och du håller enklast koll på var den befinner sig och är på väg via ölbåtens Facebooksida.

Några av ställena båten stannar vid är Arholma, Björkskär, Blidö, Dalarö, Djurö, Fejan, Finnboda, Grinda, Harö, Ljusterö, Möja, Nassa, Ornö, Rödlöga, Sandhamn, Simpnäs, Svartlöga, Svartsö, Utö, Vaxholm, Yxlan och Öja.

Sedan åtta är tillbaka infördes en ny sjöfylleri-lag som innebär en maxgräns på 0.2 promille för att få köra båt* på sjön så ölen som ges ut är alkoholfri, men KALL!

*Lagen gäller för alla typer av båtar, undantaget är båtar under tio meter som går långsammare än 15 knop.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-07-06 10:20