0.5 km inklusive öl och rökpaus – här är loppet för de RIKTIGT lata

Loppet i Boerne där du springer 500 meter, får en öl innan start och en fikapaus i mitten.

Byt elektrolyter och torra proteinkakor mot öl och munkar – här är loppet för de riktigt lata och ölsugna.

Joel Linde  |  Publicerad 2018-04-27 10:14  |  Lästid: < 1 minut

Har du någonsin sett ett tåg av löpare studsa förbi, med neonfärgade shorts kortare än kalsongerna och löparlinnen som knappt täcker bröstvårtorna, och känt en brinnande övertygelse om att det är helvetet på jorden du beskådar? Men har du samtidigt tänkt att de verkar ha en mysig gemenskap? Då är Boerne-loppet helt rätt för dig.

Loppet marknadsförs mot folk som ”underpresterar” och som alltid väljer snask och öl framför svettbildande aktiviteter. Det är endast 500 meter från start till mål, och deltagarna får en stor stark innan startskottet går. Men för att verkligen säkerställa att ingen kollapsar av utmattning finns också en rastplats halvvägs genom loppet.

”En kaffe- och munkstation finns halvvägs genom loppet för att fylla på med kolhydrater. Det är också här rökrutan finns”, skriver arrangörerna.

Känner du fortfarande att det låter som en ansträngning du helst inte utsätter dig själv för – men att den där ölen är något du gärna lägger vantarna på? Lugn, det finns en plats för dig också!

Mot en extra liten slant kan du få skjuts hela halvkilometern i en 1963 års VW-buss. Och ölen är fortfarande din.

Loppet hålls i den lilla staden Boerna i Texas och pengarna går till organisationen Blessings in a Backpack, som arbetar för att ge utsatta skolbarn mat på helgerna. Som du säkert förstår är loppet extremt populärt, och tyvärr redan fullt. Men markera den 5 maj i kalendern så kanske du har en chans till nästa år!


Relaterade artiklar du nog också gillar:

7 bästa nya ölen på bolaget just nu

12 bästa starkölen – under 12 spänn

Ta en kall i solen – Stockholms 18 bästa uteserveringar


 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-04-27 13:30