Olof Lundh: Därför blev Zlatan så arg på mig

Zlatan röt till mot sportjournalisten Olof Lundh under en presskonferens 2015. Nu berättar Lundh själv om bakgrunden till landslagsstjärnans ilska i en ny bok.

Markus Thunberg  |  Publicerad 2016-06-03 08:09  |  Lästid: 1 minut

I sommar kommer fotbollsjournalisten Olof Lundhs bok Vad jag pratar om när jag pratar om fotboll ut. Att Olof Lundh och Zlatan haft sina dispyter genom åren är ingen hemlighet – det hela fick ny fart efter en text i Café.

I september förra året frågade Lundh Zlatan hur hur viktiga anfallarens reklamjobb vid sidan av planen är för honom – och fick ett minst sagt irriterat svar av anfallaren.

– Jag får inte tjäna pengar för dig, varje gång något händer säger du, ”har han inte tillräckligt med pengar?”. När det med Dressmann hände sa du: ”Har han inte tillräckligt med pengar?”

Zlatan fortsatte senare:

– Precis som när jag spelar fotboll. Det blir en extra kick när du får ont i magen. Just det är det bästa.

I ett utdrag som Sportbladet publicerar på fredagen skriver Lundh om hur han fick reda på Zlatans ilska på en kräftskiva.

”Jag befinner mig på Teatergrillens årliga kräftskiva i centrala Stockholm en lördag i slutet av augusti 2015. Rätt stökig tillställning. Mycket folk. Känner bara en del. Efter ett tag kommer en kvinna fram som visar sig jobba med Zlatan Ibrahimovics nya parfym. Den har lanserats stort under sommaren. Mitt i kaoset säger hon: ’Vi hade omslaget på Café och så kom din text mitt i tidningen”, skriver Lundh i boken.

I texten är Olof Lundh kritisk till hur landslagsledningen behandlar Zlatan och hur Zlatan behandlas av sportjournalister.

Läs Olof Lundhs kommentar efter Zlatans pikar på presskonferensen: ”Förvånad att frågan får honom ur balans”

Läs Olof Lundhs text som fick Zlatan att ilskna till här.

lundh

Vad jag pratar om när jag pratar om fotboll kommer ut i samband med att EM-slutspelet i Frankrike börjar den 10 juni.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-06-03 18:36