Oscarsbelönade Rami Malek blir näste Bond-skurk

Förra veckan tog han hem en Oscar för bästa manliga huvudroll som Freddie Mercury i Queen-filmen "Bohemian Rhapsody", nu blir han skurken i nästa Bondfilm.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2019-03-05 16:48  |  Lästid: < 1 minut

Den 25:e Bondfilmen spelas in i vår och castingen pågår just nu för full rulle. Vem som ska spela den sedvanligt karismatiske skurken har länge varit ett frågetecken, men nu skymtar klarhet bakom molnen. Den nya Bond-skurken är nämligen ingen annan än Rami Malek.

Rami Malek håller upp en Oscarsstatyett.
Mannen med den gyllene statyetten.

Rami Malek som slog igenom med tv-serien Mr. Robot och Oscarbelönades förra veckan för sin insats i Bohemian Rhapsody och har varit en het kandidat till att spela filmens skurk ett tag. Nu har det äntligen bekräftats av produktionen, skriver The Guardian.

Malek kunde först inte medverka på grund av sina åtaganden med Mr. Robot. Men nu verkar det som den tidigare schemakrocken har löst sig, och skådespelaren är precis klar med slutförhandlingarna om rollen.

Billy Magnussen (Velvet Buzzsaw) kan få spela en amerikansk agent i en roll som liknar Felix Leiter, den karaktär som spelats av Jeffrey Wright i de tidigare filmerna. Magnussen har tidigare också arbetat med Bondregissören Cary Fukunaga i tv-serien Maniac.

Förutom Daniel Craig återvänder Lea Seydoux, Ralph Fiennes och Naomie Harris i sina roller.

Bond 25 beräknas få biopremiär den 8 april 2020.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar