Hoppa till innehåll

Ost- och baconfyllda bagels är det senaste på bagelhimlen

Jakob Adolfsson

Om du är en av de som inte kan få nog av ostbågar är den nya Cheeto-bageln något för dig.

donut-med-ost

Varianterna av olika bagels är många och ser lite olika ut runt om i världen, inte minst i städer som Paris och New York. I den senare staden har något som kallas New York-stilen myntats, vilket innebär att degen innehåller salt och malt. I Montreal slopas saltet och bageln kokas i honungsötat vatten.

Men den här magiska skapelsen har tagit det ett steg längre.

16230314_377048846008267_3026268247780491264_n

Flamin’ Hot Cheeto Bagel på bilden är den senaste bageltrenden från USA som är inspirerad och har smak av snacket Cheetos, som påminner om våra ostbågar.

Du hittar den i Freehold, New Jersey på på The Bagel Nook.

Den nya smaksensationen serveras med jalapeñofärskost eller baconcheddarfärskost.

Den som vill kan även gå all in på hettan och välja en med Ghost Pepper-färskost.

2012 testade McDonalds i Frankrike att kombinera bagels med hamburgare. Erbjudandet var endast tillgängligt under en tid men om du fortfarande är sugen på att testa finns det gott om i gatukök och matvagnar som gör bagelburgare, bland annat i London.

20121130-mcd-france-bagel-stories-cheese

The Bagel Store i Philadelphia har tillverkat regnsbågebagels sedan 1990-talet men den uppmärksammades stort först 2016. Den färglada och onekligen instavänliga snabblunchen säljer slut flera dagar i veckan och är fortsatt populär.

Här kan du se hur regnbågsbageln tillverkas!

Cafés lilla bagelskola

Bagels tillverkas av en deg som först fått stå kallt under natten för att sedan kokats och till sist ugnsgräddas. Detta gör brödet kompakt och matigt.

Bageln tros vara ett judiskt bröd uppfunnet i Polen under 1600-talet som följt med judiska emigranter till bland annat USA. Ett original i Polen serveras med liknande tillbehör som den amerikanska.

Fortfarande sugen på mat, här är 9 skäl till att välja ekologisk mat – enligt några som gör det. Då kommer den älskade godisen Fizzypop som glass.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.