Daniel Kindberg: “Vi ska slå Arsenal – alla i klubben tror på det”

Jämtlandslaget siktar på vinst hemma mot Arsenal på torsdag – men siktet är inställt på att även vinna Allsvenskan 2018.

Gusten Dahlin | Foto: Robert Henriksson  |  Publicerad 2018-02-13 15:59  |  Lästid: 2 minuter

Östersund ställs mot Arsenal i sextondelsfinalen av Europa League. Det rödvita laget från England har genom en svag ligasäsong satt sig i situationen att man nog har en bättre chans att nå nästa års Champions League genom att vinna hela Europa League snarare än att satsa på ligan.

Tränaren Arséne Wenger har därför dundrat ut att inget krut kommer att sparas och att bästa möjliga lag ska spela, något som inte verkar skrämma ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg.

– Jag är väldigt, väldigt förväntansfull inför mötet med Arsenal. Mest spänd är jag på att se hur mycket mod vi vågar att visa. För det är det allt handlar om, hela vägen ned från mig till yngste spelare. Är vi inte modiga kommer det aldrig att gå, säger han till Café.

– Sen blir det givetvis ett nytt test på hur våra idéer och strukturer står sig mot ett motstånd av den här kalibern. Vi har varit lediga, haft en vinter utan lika många matcher, så det blir en ordentlig värdemätare också på var vi står och hur mycket vi mognat och utvecklat sen i höstas.

Ditt mindset verkar inställt på att vinna och slå ut Arsenal – upplever du att fler i klubben och på läktaren delar det?

– Självklart. Graham tror på det, spelarna tror på det och jag upplever att många supportrar med mig känner, drömmer och tänker att vi ska vinna. Jag har den största respekten för Arsenal, de är ett lag som alla i hela världen känner till, men vår inställning måste naturligtvis vara att vi ska slå dem. Annars behöver vi ju inte spela matchen.

Och sen blir det SM-guld av bara farten?

– Det blir ju konsekvensen om man vinner alla matcher i allsvenskan. Så det både förutsätter jag och hoppas på.

Häromdagen skickade Östersund en skämtsam hälsning till Londonklubben om hur deras omklädningsrum ser ut – se hälsningen här >

Östersund – Arsenal spelas torsdag 15 februari 19:00 och sänds på Kanal5.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-02 22:17