På nätet med Kodjo Akolor: ”Jag googlade skiten ur Henrik VIII”

cafevik  |  Publicerad 2014-01-22 15:17  |  Lästid: 2 minuter
kodjoakolorstandup

Från P3 Guld till första egna standupföreställningen – nu går framgångståget för Kodjo Akolor. För Café berättar komikern och radioprataren om sina internetvanor: koreanska filmer, surfplattehat och tv-serienörderi.  

* * *

Vilken är din startsida?
– Google. Alltid bra när man behöver ta reda på någonting.

Bästa sajten för musik?
– Sveriges Radio P3 playlist, haha. Men jag är inte inne så mycket och lyssnar på musik. Eftersom jag jobbar med det så vet jag att om jag hittar en ny favoritlåt, så kommer jag hata den inom några veckor.

Vilken är bästa film- och tv-sajten?
– Det står nog mellan Netflix och HBO Nordic. Jag gillar framförallt Netflix för att de har ett bra urval av utländsk film. Jag har en förkärlek för koreanska filmer. Kolla in Old Boy! Inte den nya, utan den äldre koreanska. Det är nog den mörkaste filmen någonsin.

Var surfar du när du vill skratta?
– College Humor eller Funny or die. Alla parodivideor. Men jag hinner inte titta så mycket nu som jag skulle vilja.

Bästa streamingtjänsten?
– Det är väl Spotify. Och så Netflix och HBO Nordic då.

Bästa lästipset?
– Oj, ingen aning. Jag är väldigt old-school när det kommer till läsning på internet, mest nyheter och så. Men för läsning ska det fan vara en bok! Ingen surfplatta!

Var surfar du när du borde göra annat?
– Streamingtjänsterna! Jag borde göra så mycket annat just nu. Men jag hamnar där ändå. Kan kolla igenom en hel säsong av Ultimate avengers: Earth’s mightiest heroes istället.

Vilka bloggar läser du?
– Inga alls faktiskt. Jag tror jag är för gammal för det. Om någon kommer fram och säger ”läs mig blogg” så säger jag bara ”ja, absolut…”. Jag ska bara se klart Ultimate avengers och spela GTA 5 först, men när jag är klar med alla de åtaganden så…

Ditt bästa nätköp?
– Jag har precis beställt en Stålmannen t-shirt från Man of Steel. Den var så sjukt snygg. Jag beställde två stycken för jag var osäker på vilken storlek jag skulle ha. Jag handlar egentligen inte så ofta på internet.

Sämsta?
– En mobiltelefon från Sony. Det var en riktig bajsmacka alltså. Jag vaknar fortfarande svettig om nätterna och tänker på den där mobilen.

Vilket var ditt senaste mail?
– Det skickade jag till min chef för Musikhjälpen. Jag skrev ”fett”. Fast som ”F1”. Jag ville vara lite cool.

Vad är den pinsammaste sökningen i din googlehistorik?
– Den står nog både jag och min fru för. Vi har precis kollat igenom alla fyra säsonger av serien The Tudors som utspelar sig på 1500-talet. Vi har varit sjukt tv-nördiga och googlat efter Henrik VIII. Honom har vi verkligen googlat skiten ur.

Vad laddar du oftast ner från Pirate Bay?
– Nice try babe! Jag laddar faktiskt aldrig ner. Sedan är jag alldeles för medietränad för att svara på en sådan fråga.

Missa inte Kodjo Akolors standupföreställning I-landsproblem, premiär den 26 mars i Jönköping. Se turnéschemat här.

David André 

Foto: Fredrik Etoall

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-11-21 17:04