Hoppa till innehåll

Nytt i På Spåret: tävla mot vänner och deltagarna i realtid i nya appen

Olle Arnell

Inför premiären av På Spåret lanseras SVT appen Duo där du kan tävla mot vänner och deltagarna i På Spåret i realtid.

pa-sparet-tavla-app

Fredagen 2 december börjar årets säsong av På Spåret. Programmet som sändes för första gången 1987 har sedan starten varit ett av SVT:s allra mest populära program.

Vi är många som suttit i soffan och skrikit rakt ut när vi kunnat rätt svar långt innan Elisabet Höglund lyckats klämma ur sig ”Paris” föregått av ett sisådär 2 minuter långt poänglöst orerande om annat, för svaret, helt oväsentligt.

Eller den där tävlingsmänniskan i en som, på ett inte sällan smått osympatiskt sätt, kryper fram där i soffan när man tittar på programmet med vänner eller familj – och man skriker svaret rakt ut och förstör för alla andra.

För att inte tala om när man på måndagen pratar med kollegor om helgens avsnitt och bara berättar om de gånger man hade rätt snabbare än deltagarna, samtidigt som man av en händelse råkar utelämna att man aldrig får ordning på momentet Vem Där.

Men nu är det slut på förstörda familjekvällar och ihopljugna historier – i år finns nämligen en app där man kan tävla mot vänner, familj och deltagarna i programmet i realtid när man kan rätt svar.

Appen heter Duo och fungerar lika bra i direktsändning som att se programmet i efterhand på SVT Play då appen lyssnar av programmet när du tittar på det och synkroniserar därefter händelserna i appen med sändningen.

Så gör som Elisabet Höglund förmodligen kommer att göra* – ladda ned appen inför programmet och tävla!

Lycka till!

*Elisabet Höglund är inte med i årets säsong av På Spåret.

svt-app-duo

Så här ser appikonen ut.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.